Omgivningarna, djuren och naturen kring Kullåkra Gård

Vår bakgrund

– Kullåkra Gård är vårt mest spännande och innerliga projekt någonsin!

Tillsammans har vi, Kristina Dürr och Mats Alinder, de bästa förutsättningarna för att skapa denna unika plats på Österlen, som med sin vackra och vilsamma miljö främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

Kristinas djupa kunskap om kroppens biomekanik, intresse för hälsa, grön mat, yoga, pilates och funktionell träning kommer verkligen till sin rätt här. Hennes personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för personligt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva är livsnerven i hela Kullåkras verksamhet.

Mats är en äkta visionär som med sitt kunnande för design, arkitektur, kommunikation, vackra material och miljöer har varit hjärnan bakom vårt största projekt någonsin.

Det har blivit väldigt bra, om vi får säga det själva! Genom vårt sätt att leva och följa vår stora dröm hoppas vi inspirera andra att våga leva sin.

vår Vision

Vi vill att Kullåkra Gård skall vara en plats för personlig utveckling där människor kan få växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

vår Mission

Vi erbjuda dig en plats där du får landa och återknyta kontakten med dig själv, din kropp och din egen livsrytm genom yoga, meditation, våra snälla djur & unika natur.

forsemölla, österlen

“Stillhet är inget du behöver skapa. Du bär den redan inom dig.

Kristina Dürr

Vad vi gör

På Kullåkra vet vi att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil.  Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Kroppen är viktig, därför innehåller din vistelse här mycket rörelse, men även vila.

Och inte minst – vacker, god och näringsrik mat!

Yoga varvas med andra aktiviteter som meditation, djupavspänning, pilates, funktionell träning, vandring, dans, skrivande, matlagning, örtvandringar, ridning, jogging, cykling, utflykter till stranden – du väljer själv vad du vill ha mer av.

Professionellt och varmhjärtat guidar vi dig genom övningar som stimulerar din personliga utveckling och stöttar dig att växa som människa, inifrån och ut!

Vår förhoppning är att du efter en vistelse på Kullåkra Gård skall bli inspirerad att ta de steg du behöver för att leva mer hälsosamt liv.

stenshuvud nationalpark, österlen

Österlen yoga retreat

Österlen

böljande landskap

Österlen med sina mjuka kullar och böljande fält som sträcker sig hela vägen ner till havet jämförs ofta med Provence. Hit vallfärdar konstnärer för det speciella ljuset, och inte olikt franska Rivieran kantas kusten av gnistrande vita sandstränder och charmiga fiskelägen.

Österlen bjuder på klarblått vatten, vidöppen himmel och en fri horisont, medeltida städer med kullersten och ålderdomliga kyrkbyar.

På kvällen öppnar sig stjärnhimlens oändliga rymd och tystnaden är påfallande.

Det är inte bara frånvaron av ljud som kittlar ditt sinne, utan också närvaron av något större. Stillheten talar till dig utan ord och lugnet infinner sig.

På denna magiska plats med sin lantliga frid och avslappnade livsstil, doftande ängar och slingrande stigar genom ljuslucker bokskog kan du låta naturens läkande energi få röra vid dig.

Vi rekommenderar att ni besöker Visit Skånes hemsida om ni är intresserade av tips. Många av de bästa tipsen finns samlade där.

vara uppgifter ifall ni vill