virya yoga

Viryayoga

Viryayoga är egentligen inte en yogaform, utan en metod som handlar om självstärkning och har stort fokus på  biomekanik. Vi vill stärka våra elever i sin kunskap om sin kropp och sig själva. Den har fyra grundpelare som återkommer i varje klass oavsett om det är stillsam eller dynamisk yoga.

  • Helhet – i varje klass vet du att du kommer att få jobba med hela kroppen
  • Hälsosam biomekanik (rörelselära) stärker dig i din kunskap om din kropp
  • Yogafilosofi – ett självstärkande tankekorn som du kan ta med sig utanför mattan för att få perspektiv på tillvaron
  • Kom som du är! Oavsett om du känner dig glad och stark eller dämpad och lite ur form kommer du att få en ha glädje av din stund på mattan!

Fördelar med Viryayoga

  • Bra träning för hela kroppen
  • Ger sannolikt ett leende på läpparna
  • Gör kroppen starkare och mer flexibel
  • Ger dig kraft och energi
  • Ökar blodcirkulationen och syrehalten i blodet
  • Sänker stressnivån

Virya betyder på sanskrit: entusiasm, energi eller, kraft, och tanken med viryayoga är att den just ska ge dig kraft och energi.

Läs mer ingående i vår guide om viryayoga här.

Aktiviteter på Kullåkra

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Wise Woman

15-18/9 2022. Det är en sak att prata om intuition och tillit till livet – en annan att faktiskt vila i tillit till livets flöde.

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

4-7/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Yoga, dance & breathwork

29/7-2022. Idag finns inga måsten, bara en inbjudan att att få ta emot, sjunka in i kroppen och alla dess sinnen.  Vi flätar samman rörelsens och stillhetens visdom genom att flöda mellan yoga, frigörande dans och breathwork för att väcka tilliten till kroppens förmåga och inneboende visdom.

Connect with your inner Goddess

10/7 2022. Genom stilla meditation och reflektion bjuds du in att sätta din intention och sedan med dina händer skapa din egen gudinnefigur i lera. På programmet står också den uråldriga kakaoceremonin och frigörande dans.

Midsommar retreat med blomstermagi och kvinnokraft

16-19/6 2022. Vi ses när Österlen är som vackrast, när fåglarna sjunger och när blommorna doftar som starkast. I den undersköna naturen öppnar vi våra hjärtan för livets magi. Vi flödar i feminin yoga, finner stillhet i naturen, badar i havet, mediterar i soluppgången och sjunger mantran vid lägerelden.

Sacred Circles

10-12/6 2022. An Earth based retreat for mind, body and spirit. Healing the land, healing the people.

Wise Woman

26-29/5 2022. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Grundning, Styrka och Sinnesro

5-8/5 2022. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Det gröna köket – yoga, vandring, surdeg & matlagning

31/3-3/4 2022. Välkommen på en inspirationshelg till det gröna köket! 

På schemat står matlagningsworkshops och flödande yoga som passar de allra flesta, stjärnskådning och utomhusmeditation. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

pilates gummiband

Pilates props

Den här klassen passar dig som har viss förståelserna för grunderna och vill fortsätta utmana din kroppskontroll, hållning och balans. Vi använder redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet!

Pilates Matwork

Den här klassen riktar sig främst till dig som är nybörjare. Lugnt och metodiskt går vi igenom grundprinciperna i pilates. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering.

Mediyoga

Mediyoga

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som passar alla som vill känna sig lugnare eller mindre stressade.

viryayoga rehab

Viryayoga Rehab

Passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och höfter, vi går igenom hela kroppen i ett lugnt tempo.

Yogaretreat på Österlen

Unika yogaretreats där mjuka kullar och böljande fält med lugnt betande djur sträcker sig hela vägen ner till havet.