Yoga therapy in action

 

2-4 februari 2024. 

Kroppen är en fascinerande komplex organism med otrolig förmåga till självläkning. Vår tids livsstil stödjer sällan detta inneboende system av självläkande processer och vi kan behöva ge kroppen aktivt stöd. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

 

Om du för en stund lyssnar in din kropp, vad säger den till dig? Och vad säger du till den?
Många tvingas erkänna att det faktiskt är kritiska tankar, och kanske är det alltför sällan vi ger vår kropp vänlig omtanke.
En skadad axel, ett ömmande knä, en trött rygg, ett bultande huvud eller en stressad mage ger inte sällan frustration istället för att vi ställer oss frågan vad kan jag göra för dig.

 

Alltfler studier erkänner yogans fantastiska möjligheter till läkning för såväl kroppen som sinnet. Yogan förändrar bokstavligen liv. Kroppsdelar kommer “på plats”, nervsystemet finner ro och många livsviktiga flöden får fart.

 

Under de här dagarna vill vi ge dig handfasta tips och yogaövningar just för vad din kropp behöver. Medvetna och väl genomarbetade yogaflöden, läkande andningsövningar och vägledda helande meditationer varvas med vila, magisk mat och helande natur. Vi kommer på denna retreaten även avsätta tid för en personlig genomgång och rådgivning. Innan du åker hem har du samlat ihop en egen verktygslåda som kan hjälpa dig ta hand om hela dig på ett varsamt och vänligt sätt. 

Vi som leder retreaten, Kristina och Madeleine, är erfarna yogaledare med omfattande utbildning (RYT-500)  inom flera yogatraditioner och terapeutisk yoga. Tillsammans som själasystrar har vi under många år lett retreater och delat våra erfarenheter och kunskap.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Madeleine Arderup
Yogan har för mig blivit helt avgörande och livsviktig för att bibehålla hälsa och energi. En bindvävssjukdom utmanar ständigt stabiliteten och kapaciteten, men med yogans mångfacetterade verktyg hittar jag gång på gång tillbaka till styrka, balans och livsglädje. I ett intensivt arbete som rektor i kombination med livet själv som mellan varven kan vara svårt har jag också funnit att yogan alltid varsamt men säkert leder mig till ett bättre mående. 

Det är med innerlig lycka jag har glädjen att tillsammans med Kristina år efter år få inspirerande möten med människor som tillsammans med oss utforskar hur yogan kan bidra till deras hälsa och välmående. 

 

Kristina Dürr
Tillsammans med Madeleine har jag haft glädjen och lyckan att samarbeta inte bara med en oerhört kompetent kollega, utan också en nära vän och själssyster. Våra retreater präglas av systerskap, ett varsamt utforskande och stor respekt för våra deltagares egen inneboende visdom.

Jag är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Jag är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år.

2016 gick jag Awakening Womens ledarskapsträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Nyligen avslutade jag en längre utbildning i shamansk energimedicin med The Four Winds, som anses vara den ledande skolan inom området, grundad av Dr. Alberto Villoldo, och har idag ett certifikat som Master Practitioner of shamanic energy medicine.

 

SCHEMA

Fredag 2/2

 • 13.00-13.30 Incheckning
 • 14.00 Samling och välkomstfika
 • 15.00 Rehabyoga
 • 17.15 Personlig rådgivning
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Yoga nidra/restorative yoga 
 • 22.00 Godnatt

Lördag 3/2

 • 07.00 Frukt/yoghurt, te/kaffe
 • 07.30 Rehabyoga & meditation 
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/personlig rådgivning
 • 14.00 Lunch 
 • 16.00 Restorative yoga/rehabyoga
 • 18.15 Personlig rådgivning
 • 19.00 Middag
 • 20.00 Kvällsmeditation och eldceremoni

Söndag 4/2

 • 07.00 Frukt/yoghurt, te/kaffe
 • 07.30  Rehabyoga med avslutande samling
 • 10.30 Brunch
 • 11.30 Personlig rådgivning
 • 12.15 Kramar och hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan 2015 och driver företaget Julias Green Kitchen som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer två enkelrum. Rummen är ljusa och rymliga. På gården finns fem toaletter och tre badrum

Antal platser: 10-12

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 5 800 kr för boende i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 1 650 kr

Pris: 5 000 kr för den som vill ordna eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Rehabiliterande yoga
 • Restorative Yoga 
 • Personlig rådgivning, 30 minuter
 • Yoga Nidra 
 • Guidade meditationer
 • Möjlighet till stilla vandringar i närliggande Stenshuvuds nationalpark
 • Boende i dubbelrum alt. enkelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Morgonrock på varje rum
 • Schampo, balsam och tvål i varje dusch

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

Kollektivtrafik:

Tåg till Simrishamn eller Kristianstad.
Buss 3 från Simrishamn i riktning mot Kristianstad. Närmsta hållplats: Mellby Skola.
Om du åker från Kristinanstad eller Brösarp är det buss 3 mot Simrishamn. Närmsta hållplats: Mellby Skola.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.