Yoga – en väg till styrka och klarhet

 

Uppdatering 2 juli 2020

Denna retreat är nu stängd för bokning. Vänligen se våra andra retreats.

 

Genom yoga, medveten rörelse, andning och närvaro, öppnar vi upp för vår egen kraft, visdom och kreativitet. Vi skapar möjlighet att vakna upp och leva mer i enlighet med det som känns viktigt för oss och ger glädje i vårt liv.

 

Ring the bells that still can ring

Forget the perfect offering

There is a crack in everything

That is how the light gets in

– Leonard Cohen

 

Den här retreaten ger dig tillfälle att stanna upp och nyfiket lyssna in. Hur lever jag idag, vad vill jag, vad är viktigt för mig? Hur kan jag bjuda in mer glädje och entusiasm i mitt liv?   

Kanske ät det dags att rensa och släppa en del gamla dammiga föreställningar om vem eller vad du borde vara och istället närma dig din egen kärna. Tänk om det är dags att släppa taget om den gamla vanan att jämföra dig med andra eller att tro på tanken som säger att du inte är eller gör tillräckligt? Tänk om du kan sluta tvivla på din förmåga. Istället börja lita på dina medfödda gåvor och talanger. Börja förstå ditt inneboende värde för att du är du.

Det är dags att bli mer av dig själv. 

   

Jag är framme, jag har kommit fram. Jag är hemma, jag har kommit hem.

 

I ett modernt liv är vi är ofta så upptagna med alla praktiska göromål att det lätt att tappa kontakten med det som verkligen är värdefullt för oss. Det finns ingen tid för att stanna upp och fråga oss om den riktning vi går överensstämmer med våra grundvärden. När vi är stressade blir vi spända och vårt perspektiv krymper samtidigt som möjligheterna att hantera olika situationer flexibelt och klokt minskar. Men din kropp och ditt sinne bär på en inneboende intelligens som bara väntar på att du skall lyssna.

Därför är kontakt med din kropp i både vila och aktivitet centralt under vår retreat. Kroppen blir ett redskap just för att kunna känna både stillhet och rymd. Magin är att kroppens stillhet och rymd påverkar sinnet. Vi blir lugnare, stadigare och klarare över vad vi vill.

Genom yoga och olika övningar guidas du varsamt att få kontakt med din egen kropp och möta den på kroppens egna villkor. Vi tvingar inte kroppen in i olika positioner utan följer dess inneboende intelligens och visdom. När kroppen får vara med på sina egna villkor kan vi mjukna och börja öppna oss för och möta vad vi känner och vi kan röra oss mot en större klarhet och förståelse för vår egen inneboende styrka och förmåga. 

Med din samlade intelligens ökar förståelsen för hur magiskt och dyrbart livet är. Valen blir lättare att göra, och du, genom din kropp, ditt hjärta och sinne ges en större chans att agera på ett mer holistiskt sätt. 

 

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Vi som leder retreaten heter Kristina och Madeleine. Vi är registrerade yogalärare med lång erfarenhet av ledarskap och har en gedigen utbildning inom yoga – RYT500.

Vi har båda genomgått stora förändringar i våra liv och har en djupt och innerligt intresse för att stödja våra deltagare i deras personliga växande.

 

Madeleine Arderup är certifierad Viryayogalärare (RYT-500) och även certifierad Anusara Yoga Teacher. Liksom Kristina har Madeleine en fördjupad utbildning och erfarenhet inom Terapeutisk yoga, med grundlig kunskap i biomekanik. Madeleine kompletterar yogans andliga del med tibetansk buddhism och har en förkärlek för Nepals kultur och natur dit hon ofta återvänder. Till vardags jobbar Madeleine som rektor på en Waldorfskola, men att stärka människor genom yoga och medveten utveckling är något som alltid finns med.

 

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga, pilates, meditation och hälsa. Genom sin personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm.

 

SCHEMA

Torsdag 23 juli

 • 14.00 Samling och välkomstfika  
 • 16.00 Yoga, medveten andning och meditation 
 • 18.30 Middag
 • 20.30 Yoga Nidra

Fredag 24 juli

 • 06.30 Frukt och te
 • 07.00 Morgonyoga och meditation 
 • 09.30 Brunch
 • Egen tid i tystnad
 • 14.00  Yoga Nidra
 • 15.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Reflektion och sharing   
 • 16.30 Yoga, Pranayama 
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Kvällspass – intuitiv rörelse

Lördag 25 juli

 • 06.30 Frukt och te
 • 07.00  Morgonyoga och meditation 
 • 09.30 Brunch
 • Egen tid i tystnad  
 • 14.00 Yoga Nidra 
 • 15.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Reflektion och sharing
 • 16.30 Yoga/meditation
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Kvällsmeditation vid elden

 Söndag 26 juli

 • 06.30 Frukt och te
 • 07.00 Morgonyoga och meditation 
 • 09.30 Brunch
 • 10.30 Avslutande samtal och ceremoni
 • 12.30 Fika och hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Boende – Vi bor i delat dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården.

 

KOSTNAD

Pris: 6 600:-

Priset inkluderar:

 • Rörelsepraktik/yoga/dans
 • Workshops och samtal
 • Guidade praktiska övningar och meditationer
 • Mindfulness-promenader vid närliggande Stenshuvuds nationalpark
 • Boende i dubbelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan retreatens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan retreatens start återbetalas 50% av bokningens värde.
 • Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning mot uppvisande av intyg från läkare
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer naturligtvis att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

BOKA DIN PLATS

Denna retreat är nu stängs för bokning. Vänligen se våra andra retreats.

 

Aktiviteter på Kullåkra

Grundning, styrka och sinnesro

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Homecoming Retreat

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Försommarljus på Österlen

4-6/6 2021.  Genom kraften från naturen och försommarens magiska ljus upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår eget inre ljus.

Yogaglädje Vinterretreat

5-7/2 2021. Planera in din återhämtning när mörkret kryper på. När blev du senast fullständigt omhändertagen, fick tid att möta dig själv, och under guidning utforska ditt inre?

Inspirationsdag med yoga, smoothies & more

11/7. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

En dag i stillhetens tecken

19/7. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Yoga, vandring & mustprovning

22/8. Dagen börjar med en skön yogaklass. Vi fortsätter dagen med vandring genom Österlens magiskt vackra landskap. Efter vandringen väntar äppelodlaren Diego på oss.

pilates gummiband

Pilates props

Den här klassen passar dig som har viss förståelserna för grunderna och vill fortsätta utmana din kroppskontroll, hållning och balans. Vi använder redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet!

Pilates Matwork

Den här klassen riktar sig främst till dig som är nybörjare. Lugnt och metodiskt går vi igenom grundprinciperna i pilates. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering.

Mediyoga

Mediyoga

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som passar alla som vill känna sig lugnare eller mindre stressade.

viryayoga rehab

Viryayoga Rehab

Passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och höfter, vi går igenom hela kroppen i ett lugnt tempo.

virya yoga

Viryayoga

Viryayoga är egentligen inte en yogaform, utan en metod som handlar om självstärkning och har stort fokus på biomekanik.

Welcome home

12-14/6 har vi en helgretreat för dej som vill väcka och känna mera av din livskraft och leva mer i linje med det som är bra och viktigt för dig.

Yogaretreat på Österlen

Unika yogaretreats där mjuka kullar och böljande fält med lugnt betande djur sträcker sig hela vägen ner till havet.

Homecoming med Robin Tåg

13-16/8. Genom viryayogaklasser utforskar vi kroppens rörelsepotential och somatisk meditation som verktyg att upplevda känslan av “att komma hem” och “tillit” i kroppen.

Kraften i de fyra elementen

28-30/8 – Genom kraften i naturens fyra element upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår inre kraft. 

Vardagspaus för kropp, sinne & själ

4-6/9. Låt dig hitta den bästa versionen av dig själv där Italien möter Österlen! Denna helg inspireras vi och får ny energi genom yoga, god mat, och det vackra österlenska landskapet.

Filosofi som terapi

11-13/9. Hänge dig en hel helg med yoga, meditation, samtal och föreläsningar med Josephine Selander och Gustav Jonsson med utgångspunkt från deras bok Filosofi som terapi.

yogaretreat

The Deep Heart med Livia Wanntorp

17-20/9. The Deep Heart Retreat är för dig som under denna långhelg vill ta hand om dig själv. Genom yoga, journaling och närheten till naturen får du möjlighet att nå fram till det som på riktigt betyder något för dig, alltså att komma närmare ditt eget hjärta!

You are enough, Self-care retreat

2-4/10. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Yin & Restorative

8-11/10. Varmt välkommen till en helg för återhämtning och stillhet. Genom Restorative, Yinyoga och meditation låter vi kropp och sinne slappna av, över på att släppa taget om det som inte längre ger näring och lär oss att vila i nuet.