Wise Woman

26-29 maj 2022

Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

The sacred feminine energy is nurturing, soft, grounded with strong boundaries, and trusting of her intuition. … For women, embracing the sacred feminine is about fully realizing her divine essence, standing in all her power, and creating a more harmonious world.

Den här retreaten vänder sig till kvinnor som på ett djupare plan vill utforska hur vi mer klokt och insiktsfullt kan leva med en väl utvecklad empatisk fingertoppskänsla utan att bli överväldigade. 

Vi närmar oss frågor som hur du kan skapa tröst och tillit i din egen tillvaro och stärka känslan av samhörighet. Om modet att göra någon annan besviken för att du behöver stå upp för dina egna livsval.

Vårt samhälle präglas av snabba beslut, ibland febril aktivitet och en övertro på vetenskapen och intellektuella förmågor på bekostnad av det icke-synliga.

Det är inte svårt att förstå att vi förlorar kontakten med oss själva och den inre visdom vi bär på som är lika gammal som berggrunden och haven.

Men det behöver inte vara så.

Du kan välja att hålla kanalen öppen inåt för din egen gåva, visdomen, modet och de tidlösa kvalitéer du redan bär inom dig och nosa på vad som för dig närmare det liv du önskar att leva.

Genom yoga och meditation i både stillhet och rörelse, reflektionsövningar, lek och allvar, kommer du att guidas tryggt i olika aktiviteter som utforskar vad som kan hjälpa dig att leva ett friare liv och stå lite stadigare i tillvarons oundvikliga stormar. 

Ta gärna med en vacker anteckningsbok för att skriva ner reflektioner som ofta dyker upp när det inre bruset skingras och du kan höra hjärtats tysta röst viska till dig.

Det kommer att finnas tid för både tystnad och samtal, vandringar i Stenshuvud Nationalpark som ligger runt hörnet och umgänge med våra snälla hästar och får, hund och katt.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Vi som leder retreaten heter Kristina och Madeleine. Vi är registrerade yogalärare med lång erfarenhet av ledarskap och har en gedigen utbildning inom yoga – RYT500.

Vi har båda genomgått stora förändringar i våra liv och har en djupt och innerligt intresse för att stödja våra deltagare i deras personliga växande.

 

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad pilates-lärare, idrottsmassör och hälsorådgivare och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands. 

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.


Madeleine Arderup är certifierad Viryayogalärare (RYT-500) och även certifierad Anusara Yoga Teacher. Liksom Kristina har Madeleine en fördjupad utbildning och erfarenhet inom Terapeutisk yoga, med grundlig kunskap i biomekanik. Madeleine kompletterar yogans andliga del med tibetansk buddhism och har en förkärlek för Nepals kultur och natur dit hon ofta återvänder.

Till vardags jobbar Madeleine som rektor, men att stärka människor genom yoga och medveten utveckling är något som alltid finns med. 

 

SCHEMA

Torsdag 26/5

 • 14.00 Samling, välkomstfika och rundvandring
 • 16.00 Yoga och meditation
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Samling vid lägerelden 
 • 22.00 Godnatt

Fredag 27/5

 • 07.00 Frukt/yoghurt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/gemensam utflykt
 • 14.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Yoga, meditation och reflektionsövningar
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Yoga nidra
 • 22.00 Godnatt

Lördag 28/5

 • 07.00 Frukt/yoghurt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid
 • 14.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Yoga och meditation och reflektionsövningar
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Rörelsemeditation
 • 22.00 Godnatt

Söndag 29/5

 • 07.00 Frukt/yoghurt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • 11.30 Avslutande samtal 
 • 12.30 Lätt fika och hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Antal platser: 10 

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

7 800 kr för boende på Kullåkra

6 600 kr för den som ordnar eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Yoga och rörelsemeditation
 • Guidade meditationer och yoga nidra
 • Skriv & reflektionsövningar
 • Sagostund och samtal
 • Samling kring elden
 • Boende i dubbelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Vandring i Stenshuvud Nationalpark 
 • Mys och pyssel med djuren om man vill

Priset inkluderar ej:

 • Transport
 • Strandhandduk

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

COVID-19

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan. Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det gröna köket – matlagning & yoga

1-4/9 2022. Välkommen till en inspirationshelg med matlagning och skön, flödande yoga. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

28/8 2022. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

4-7/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Midsommar retreat med blomstermagi och kvinnokraft

16-19/6 2022. Vi ses när Österlen är som vackrast, när fåglarna sjunger och när blommorna doftar som starkast. I den undersköna naturen öppnar vi våra hjärtan för livets magi. Vi flödar i feminin yoga, finner stillhet i naturen, badar i havet, mediterar i soluppgången och sjunger mantran vid lägerelden.

Wise Woman

26-29/5 2022. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Grundning, Styrka och Sinnesro

5-8/5 2022. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Nymåne – Nystart

28/4-1/5 2022. Månen hjälper oss att hitta vår inre rytm genom att vi flyttar vårt medvetande bort från tidsscheman bestämda av arbete, skola och familjeliv, till en större, mer långsam och ständigt återkommande rytm.

Det gröna köket – Pilates & matlagning

31/3-3/4 2022. Välkommen på en inspirationshelg till det gröna köket & pilates! På schemat står matlagningsworkshops och stärkande pilates som passar de allra flesta. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Vinterretreat

6-9/1 2022. Vi vet hur man reser. Men vet vi hur vi hittar hem? Under den här retreaten med Robin Tåg och Kristina Dürr kommer vi att mer djupgående utforska meningen med att ”komma hem”.

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.