Wise Woman

18-21 maj 2023

 

Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

 

The sacred feminine energy is nurturing, soft, grounded with strong boundaries, and trusting of her intuition. … For women, embracing the sacred feminine is about fully realizing her divine essence, standing in all her power, and creating a more harmonious world.

 

Den här retreaten vänder sig till dig som på ett djupare plan vill utforska hur du mer klokt och insiktsfullt kan leva med en väl utvecklad empatisk fingertoppskänsla och stå stadigt i din egen kraft utan att bli överväldigad, dränerad på energi eller splittrad.

I det moderna samhälle vi lever i är det norm att ständigt vara uppkopplad mot omvärlden. Sms, Messenger, WhatsApp, Instagram, Facebook, e-post…jag är rätt säker på att du vet vad jag menar. Det är inte alltid lätt att finna stunder för obruten tystnad och en stunds stillhet. Denna helgen kan hjälpa dig att hitta tillbaks. Hem till dig själv och den inre visdom du bär på.

Vi kommer att göra olika övningar som hjälper dig att känna dig mer grundad och förankrad för att lättare kunna vila i, och känna tillit till livets flöde.
För det är en sak att prata om det, en helt annan att förkroppsliga det och verkligen uppleva det, både emotionellt och fysiskt.

 

Det är en sak att prata om intuition och tillit till livet – en annan att faktiskt vila i, och känna tillit till livets flöde.

 

Med hjälp av  flödande yoga, guidade meditationer, andningsövningar, reflektions- och skrivövningar kan vi utforska utrymmet där stillheten, bakgrunden, tystnaden breder ut sig, i och omkring dig.  Först då kan du verkligen lyssna och tillåta det som bara är  just nu i ögonblicket att få möjlighet att visa sig för dig – det som i vanliga fall blir det överröstat av bruset runt om dig. Och vet du, det bär på oanade skatter!

För oss har dessa praktiker berikat mitt liv enormt! Vi har fått mer tillgång till ögonblickens magi och livet känns mer intressant och meningsfullt. De har breddat perspektiv, hjälpt oss känna oss hela och leva ett friare liv.

 

Tänk om det är så att du bara genom att ge dig själv det utrymme och den tystnad du så väl behöver för att lyssna, kan öppna dig själv för en mer tillitsfull relation till livet och få bättre kontakt med din själ, din längtan och dina drömmar? 

 

Hur skulle det kännas om du vågade lita på livet och låta dig föras fram genom livets flöde, både i ebb och flod?
Denna helgen kan du få vara i stillhet, stanna, lyssna och skriva om du vill. 

Ta med en anteckningsbok och bara låt lyssnandet bli platsen där allt börjar. Denna är platsen, utrymmet som behövs för att tillåta saker komma till dig, även om du inte vad vad det är.
För du kan välja att hålla kanalen öppen inåt för din egen gåva, visdomen, modet och de tidlösa kvalitéer du redan bär inom dig och nosa på vad som för dig närmare det liv du önskar att leva.

 

Det kommer att finnas tid för både tystnad och samtal, vandringar i Stenshuvud Nationalpark som ligger runt hörnet och umgänge med våra snälla hästar och får, hund och katt.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Vi som leder retreaten heter Kristina och Madeleine. Vi är registrerade yogalärare med lång erfarenhet av ledarskap och har en gedigen utbildning inom yoga – RYT500.

Vi har båda genomgått stora förändringar i våra liv och har en djupt och innerligt intresse för att stödja våra deltagare i deras personliga växande.

 

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 


Madeleine Arderup är certifierad Viryayogalärare (RYT-500) och även certifierad Anusara Yoga Teacher. Liksom Kristina har Madeleine en fördjupad utbildning och erfarenhet inom Terapeutisk yoga, med grundlig kunskap i biomekanik. Madeleine kompletterar yogans andliga del med tibetansk buddhism och har en förkärlek för Nepals kultur och natur dit hon ofta återvänder.

Till vardags jobbar Madeleine som rektor, men att stärka människor genom yoga och medveten utveckling är något som alltid finns med. 

 

SCHEMA

Torsdag 18/5

 • 13.00-13.30  Incheckning
 • 14.00 Samling och välkomstfika 
 • 14.45 Guidad tur på Kullåkra
 • 16.00 Yoga och meditation
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Samling vid lägerelden 

Fredag 19/5

 • 07.00 Frukt/yoghurt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation
 • 10.00 Brunch
 • 11.30 Utflykt till Stenshuvud & meditation i naturen
 • 14.00 Mättande mellanmål 
 • 16.00 Yoga, meditation och reflektionsövningar
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Yoga nidra

Lördag 20/5

 • 07.00 Frukt/yoghurt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • 14.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Yoga och meditation och reflektionsövningar
 • 18.30 Middag
 • 19.45 Rörelsemeditation
 • 21.00 Ceremoni utomhus

Söndag 21/5

 • 07.00 Frukt/yoghurt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • 11.00 Avslutande samtal 
 • 12.00 Lätt fika och hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer ett enkelrum. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. På gården finns fem toaletter och tre badrum.

Antal platser: 10 

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

7 800 kr för boende i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 1 500 kr

6 600 kr för den som vill ordna eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Yoga och rörelsemeditation
 • Guidade meditationer och yoga nidra
 • Skriv & reflektionsövningar
 • Sagostund och samtal
 • Samling kring elden
 • Boende i dubbelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Möjlighet till vandring i Stenshuvud Nationalpark och bada i havet
 • Mys och pyssel med djuren om man vill

Priset inkluderar ej:

 • Transport
 • Strandhandduk

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Retreat till själen – stillhet & återhämtning

13-15/10 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Retreat till Flödet

28/4 – 1/5 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Inspirationsdag – fira ljusets återkomst

25/3 2023. Har du ibland känt att ta hand om sig själv eller sätta sig själv i första rummet är själviskt eller till och med något du kanske inte förtjänar?  Är du en person som brukar finns  för alla andra och se till deras behov, men inte dina egna? Den här dagen handlar om självmedkänsla -ge och ta emot din egen näring.

The power of rest – en retreat till själen

10-12/2 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.