Wheels of light – chakrabalans

 

12-14 april 2024. 

Enligt yogatraditionen består människan inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem. Inom yogan vill vi balansera detta energisystem, det så kallade chakrasystemet, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter. 

I den yogiska filosofin ser man människan som en holistisk varelse vilket betyder att allting hänger ihop. Allt ses som en helhet, alla delar påverkar varandra och att kroppens system är större och mer komplext än det vi kan se och ta på. Precis som i många andra österländska teorier tror man att kroppen inte bara består utav kött och blod utan även av energi. Allting som lever är energi.
Enligt yogan och kvantfysiken består människan och all annan materia av energivågor och att vi har  olika meridianer i kroppen eller Nadissom det även kallas. Dessa är energikanaler som går till och från olika energihjul energicentrum eller energivirvlar som är i ständig rörelse. Dessa energihjul kallas för chakran. Inget chakra står självt utan man ser chakrana som en enhet som arbetar tillsammans (chakrasystemet).

Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt. Yoga och chakra-meditation är utomordentliga verktyg att använda för att skapa balans. Oftast talas det om sju chakran, men i vissa traditioner finns det fler, och denna helg får du även bekanta dig med det åttonde chakrat.

Liksom organen i kroppen, utför varje chakra en unik funktion. Varje chakra har också en unik frekvens som vi uppfattar som en av regnbågens sju färger. Chakran hos ett nyfött barn visar sin rena färg, från rött i det första chakrat till violett i det sjunde. När vi blir äldre blir färgerna i chakran matta. Trauma och förluster i vårt liv lämnar efter sig toxiner som gör att våra chakran slammar igen. Slammet som fäster vid ett chakra tillåter inte det att vibrera med sin rena frekvens, och det fysiska åldrandet påskyndas.

Amazonas shamaner tror att när du rensar alla dina chakran får du en ”regnbågskropp”. Varje center vibrerar med sin naturliga frekvens, och du utstrålar regnbågens sju färger. Enligt legenden, när du förvärvar regnbågskroppen kan du göra resan bortom döden till andevärlden. Du kan hjälpa andra i deras helande, och du kan dö medvetet eftersom du redan vet vägen hem.

 

Tänk dig att du dagligen kan koppla upp dig till ditt själsliga jag, din tidlösa aspekt, fylld av visdom, empati och erfarenhet som endast har en uppgift – att stötta dig.

Denna helg kommer du att få bekanta dig även med det åttonde chakrat och bjuda in din själs visdom till din kropp och ditt intellekt. Du får lära dig hur du skapar ett innerligt rum inom dig själv som inte så lätt påverkas av omvärldens brus. Vi kombinerar flödande yoga med guidade meditationer som hjälper dig att komma hem. På riktigt.

Genom relativt långsam yoga, guidade meditationer och olika instrument såsom trumma, klangskålar, vindspel eller skallra får du utforska din kropps rörelsepotential och hur du kan bli mer avspänd och trygg i ditt förhållande till livet och dina egna upplevelser.  Ljud och flödande rörelser är väl beprövade metoder som kan hjälpa oss att komma närmare det tidlösa i oss. Det kan liknas vid känslan av att komma hem, att känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

 

Livet flödar fram likt en flod oavsett om vi känner motstånd till det som sker eller försöker kontrollera det. Det är en sak att prata om tillit till livets flöde, men en annan sak att faktiskt vara i det. När dina chakran är balanserade kan du lättare vila i detta flöde.

 

Lärare under retreaten

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.
Kristina har nyligen avslutat en längre utbildning i shamansk energimedicin* (Master Practitioner of shamanic energy medicine) med The Four Winds, som anses vara den ledande skolan inom shamansk energimedicin och healing, grundad av Dr. Alberto Villoldo.

* en metod eller sätt att närma sig begränsande föreställningar som hindrar oss i våra liv eller upplevs som tung energi genom ett energimässigt och andligt perspektiv.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

SCHEMA

Fredag 12/4

 • 13.00-13.30  Incheckning
 • 14.00 Samling och välkomstfika
 • 15.00 Introduktion till chakrasystemet och begreppet ljuskroppen
 • 16.00 Rotchakrat, förankring och trygghet
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Samling vid lägerelden

Lördag 13/4

 • 06.30-07.00 Lätt frukost (självservering)
 • 07.15  Samling i naturen
 • 8.00 Sakralchakrat och solar plexuschakrat
 • 10.15 Brunch
 • 12.00 Hjärtchakrat
 • 14.00 Lunch
 • Halschakrat och Tredje ögat
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Samling vid lägerelden

Söndag 14/4

 • 06.30-07.00 Lätt frukost (självservering)
 • 07.15  Samling i naturen
 • 7.45  Kronchakrat samt balansering av hela chakrasystemet
 • 10.15 Brunch
 • 11.15 Avslutande samling och sharing
 • 12.00 Kramar och hemfärd

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är vegan sedan 2015 och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer två enkelrum. Rummen är ljusa och rymliga. På gården finns fem toaletter och tre badrum

Antal platser: 10-12

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 5 800 kr för boende i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 1 100 kr

Pris: 5 000 kr för den som vill ordna eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Alla guidade meditationer
 • Introduktion till chakrasystemet och ljuskroppen 
 • Chakrabalansering
 • Andningsövningar kopplade till varje chakra
 • Affirmationsövning kopplat till varje chakra
 • Guidad meditation kopplat till varje chakra
 • Djupavspänning
 • Samtal och frågestund
 • Lugna yogapass
 • Möjlighet till stilla vandringar i närliggande Stenshuvuds nationalpark
 • Boende i dubbelrum alt. enkelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Morgonrock i varje rum
 • Shampo, balsam och tvål i duscharna

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.