Wabi Sabi 侘寂 – finding Clarity & Simplicity in Everyday Life

24 – 26 november 2023

Med naturen nära utövar vi yoga, meditation & sjunger mantra tillsammans. Det är läkande och kraftfullt att samlas i naturen och bara få vara, utöva yoga & känna stillhet.

Vi välkomnar dig till denna helg där vi omfamnas av vacker natur och går in i yogans läkande kraft. Vi synkroniserar andningen med rörelserna i yoga klasserna, hittar kraft och dynamik i kropp och själ. Tillåt dig själv att helt slappna av och ge dig själv tid att bara vara. Sköna lugna yogaklasser varvas med mer fysiskt utmanande yoga, meditation, reflektion & mantran ger dig möjligheter att se dig själv lite klarare. Möjligheter att må bättre, känna dig lugnare och gladare. “Wabi Sabi” är temat för dagarna som har sitt ursprung i Zen Buddhismen. Villkorslös kärlek, ödmjukhet och stillhet är några nyckelord för Wabi Sabi.

Vinyasa Flow – Vinyasa är en övning där rörelserna är kopplade till andningen och blir till en rörlig meditation i fysisk kraft. Vi skapar värme med rörelserna och löser upp blockeringar i energi kanalerna.

Gentle HathaYoga – Kraftfulla positioner i långsamt tempo där vi håller positionerna lite längre än i andra flödande yogaformer. Ger dig en mental klarhet och ett ökat fokus.

YinYoga – I Yin är vi i stilla & lugnande positioner där vi håller positionerna mellan 4-5 minuter. Mjukar upp kroppens leder och bindväv. Motverkar stress och smärtor i kroppen och ger dig ro i själen.

Yogamassage – är en aktiv och samtidigt avslappnande form av massage där vi använder yogapositioner för att nå djupare in i kroppen. Med andningen som verktyg stärks kroppens naturliga tillstånd av hälsa.

Yogan passar för alla nivåer, vi ger individuella anpassningar.

​Varmt välkommen!

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Micke Andersson – är utbildad i Mysore Indien i Vinyasa Flow. Genom klassen arbetar du systematiskt med att integrera andetag, kropp & sinne för att efter hand ta dig djupare in i positionerna. Hans klasser stärker dig både fysiskt och mentalt. Micke undervisar i Vinyasa Flow, YinYoga, meditation och Yogamassage.

Sussie Freij – är utbildad inom SAFE Education i Hatha Yoga och har undervisat i 10 år. Rytmisk musik integreras i hennes klasser i ett skönt flow. Närvaron i nuet och i andetaget är centrala. Sussie undervisar i HathaYoga, YinYoga, Meditation och Yogamassage.

 

SCHEMA

Fredag 24/11

 • 13:00 Incheckning
 • 14:00 Välkomstfika & visning av Kullåkra Gård
 • 16:00 Uppstart i cirkel
 • Gentle HathaYoga
 • 18:30 Middag
 • Guidad kvällsmeditation
 • Därefter går vi in i stillhet & reflektion

Lördag 25/11

 • 07:00 Kaffe & Te, frukt & yoghurt
 • 07:30 Vinyasa Flow
 • 10:00 Brunch, vandring/reflektion/vila
 • 14:00 Lunch
 • 16:00 YinYoga
 • 18:30 Middag
 • Guidad kvällsmeditation
 • Därefter går vi in i stillhet & reflektion

Söndag 26/11

 • 07:00 Kaffe & Te, frukt & yoghurt
 • 07:30 Yoga Flow & Yogamassage
 • 10:00 Brunch
 • 11:30 Avrundning i cirkel
 • 12:30 Utcheckning & Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

5400:-/ person för boende på Kullåkra i dubbelrum

6400:-/ person för boende i enkelrum på Svabeholms Kungsgård

 

Priset inkluderar: 

 • Vinyasa Flow, Hathayoga, Yogamassage, Yinyoga
 • Meditationer och gruppaktiviteter
 • Boende i dubbelrum eller i enkelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Boken “Ikigai – den japanska livskonsten till ett långt och lyckligt liv”

Priset inkluderar ej:

 • Transport

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta läraren direkt på info@helloyogagarden.com

 

BETALNING

I samband med en bokning skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning. 

Anmälan är bindande.  

Slutbetalning för kursen skall vara oss tillhanda senast 45 dagar innan start. 

Maila din anmälan till info@helloyogagarden.com

 

AVBOKNING

Om du skulle få förhinder kan du överlåta platsen till någon annan. Du ombesörjer i så fall själv detta. Vi kan hjälpa till med att kontrollera om din plats kan ges till någon på väntelistan. Detta är ingen garanti men vi gör vårt bästa för att hitta en lösning.

Blir du sjuk och bokar av senast 7 dagar innan retreatet får du 50 % tillbaka minus anmälningsavgiften på 1500:-, mot uppvisande av läkarintyg.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

KOLLEKTIVTRAFIK:

Tåg till Simrishamn eller Kristianstad.
Buss 3 från Simrishamn i riktning mot Kristianstad. Närmsta hållplats: Mellby Skola.
Om du åker från Kristinanstad eller Brösarp är det buss 3 mot Simrishamn. Närmsta hållplats: Mellby Skola.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på info@helloyogagarden.com

 

 

Fler av våra retreats

veganska godsaker/julias green kitchen

Sött & gott – veganska godsaker

30/11 2024.
Vill du lära dig laga läckra sötsaker med mer näringsrika ingredienser? Se hit! Vår matkreatör Julia guidar och visar er hur man kan göra nyttiga godsaker under denna inspirationsdag. 

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Shamanic healing & self care

24-27/10 2024. Hur skulle det vara om du närmande dig dina begränsande föreställningar som hindrar dig i ditt liv eller upplevs som tung energi, genom ett energimässigt eller andligt perspektiv?

Cacao ceremony & creativity

5 oktober 2024. Inspirationsdag.
Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

30/8-1/9 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

Womens temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Modern mystik

Modern Mystik

26-30/6 2024. Modern mystik & urgammal visdom går hand i hand.
Om du längtar du efter att införa vardagsmystik och magi i ditt liv och känna mer harmoni och samhörighet med cyklerna i naturen, då är denna retreaten för dig.

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

8-10/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Womens temple

Womens Temple

11/11 2023. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.