Wabi Sabi 侘寂 – finding Clarity & Simplicity in Everyday Life

25 – 27 november 2022.

Med naturen nära utövar vi yoga, meditation & sjunger mantra tillsammans. Det är läkande och kraftfullt att samlas i naturen och bara få vara, utöva yoga & känna stillhet.

Vi välkomnar dig till denna helg där vi omfamnas av vacker natur och går in i yogans läkande kraft. Vi synkroniserar andningen med rörelserna i yoga klasserna, hittar kraft och dynamik i kropp och själ. Tillåt dig själv att helt slappna av och ge dig själv tid att bara vara. Skön yoga, meditation, reflektion & mantran ger dig möjligheter att se dig själv lite klarare. Möjligheter att må bättre, känna dig lugnare och gladare. “Wabi Sabi” är temat för dagarna som har sitt ursprung i Zen Buddhismen. Villkorslös kärlek, ödmjukhet och stillhet är några nyckelord för Wabi Sabi. 

Vinyasa Flow – Vinyasa är en övning där rörelserna är kopplade till andningen och blir till en rörlig meditation. Vi skapar värme med rörelserna och löser upp blockeringar i energi kanalerna.

Gentle HathaYoga – Kraftfulla positioner i långsamt tempo där vi håller positionerna lite längre än i andra flödande yogaformer. Ger dig en mental klarhet och ett ökat fokus. 

YinYoga – I Yin är vi i stilla & lugnande positioner där vi håller positionerna mellan 5-6 minuter. Motverkar stress och smärtor i kroppen och ger dig ro i själen.

Yogamassage – är en aktiv och samtidigt avslappnande form av massage där vi använder yogapositioner för att nå djupare in i kroppen. Med andningen som verktyg stärks kroppens naturliga tillstånd av hälsa.

Yogan passar för alla nivåer, vi ger individuella anpassningar. 

​Varmt välkommen!

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

My Holm – Yogan kom in i Mys liv 2004. Inspirerad av många olika lärare och kulturer genomförde hon en 200-timmars utbildning för Satu Tuomela i Berlin. My undervisar i Vinyasa Flow inspirerad av naturens intelligens.  

Sussie Freij – är utbildad inom SAFE Education och har undervisat yoga i 10 år. Rytmisk musik integreras i hennes klasser i ett skönt flow. Närvaron i nuet och i andetaget är centrala. Sussie leder klasser i HathaYoga, YinYoga och Meditation.

 

SCHEMA

Fredag 25/11

 • 13:00 Incheckning 
 • 14:00 Välkomstfika & visning av Kullåkra Gård
 • 16:00 Uppstart & mantra i cirkel 
 •  Flödande Yoga
 • 18:30 Middag
 • Guidad kvällsmeditation
 • Därefter går vi in i stillhet & reflektion

Lördag 26/11

 • 07:00 Kaffe & Te, frukt & yoghurt 
 • 07:30 Vinyasa Flow & Yogamassage
 • 10:00 Brunch, vandring, reflektion & vila
 • 14:00 Lunch
 • 16:00 YinYoga
 • 18:30 Middag
 • Guidad kvällsmeditation
 • Därefter går vi in i stillhet & reflektion

Söndag 27/11

 • ​07:00 Kaffe & Te, frukt & yoghurt 
 • 07:30 Yoga Flow
 • 10:00 Brunch  
 • 11:30 Avrundning & mantra i cirkel
 • 12:30 Utcheckning & Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

BoendeVi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. Det finns också möjlighet att bo i enkelrum på Svabeholms Kungsgård som är beläget cirka 1,5 km bort.

Antal platser: Totalt 12 platser – 10 på Kullåkra samt 2 enkelrum på Svabeholms Kungsgård.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

5400:-/ person för boende på Kullåkra i dubbelrum

6400:-/ person för boende i enkelrum på Svabeholms Kungsgård

 

Priset inkluderar: 

 • Vinyasa Flow, Hathayoga, Yogamassage, Yinyoga 
 • Meditationer och gruppaktiviteter
 • Boende i dubbelrum eller i enkelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Sjal i ekologisk bomull

Priset inkluderar ej:

 • Transport

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta läraren direkt på info@helloyogagarden.com

 

BETALNING

I samband med en bokning skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning. 

Anmälan är bindande.  

Slutbetalning för kursen skall vara oss tillhanda senast 45 dagar innan start. 

Maila din anmälan till info@helloyogagarden.com

 

AVBOKNING

Om du skulle få förhinder kan du överlåta platsen till någon annan. Du ombesörjer i så fall själv detta. Vi kan hjälpa till med att kontrollera om din plats kan ges till någon på väntelistan. Detta är ingen garanti men vi gör vårt bästa för att hitta en lösning.

​Blir du sjuk och bokar av senast 7 dagar innan retreatet får du 50 % tillbaka minus anmälningsavgiften på 1500:-, mot uppvisande av läkarintyg.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på info@helloyogagarden.com

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Retreat till själen – stillhet & återhämtning

13-15/10 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Retreat till Flödet

28/4 – 1/5 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Inspirationsdag – fira ljusets återkomst

25/3 2023. Har du ibland känt att ta hand om sig själv eller sätta sig själv i första rummet är själviskt eller till och med något du kanske inte förtjänar?  Är du en person som brukar finns  för alla andra och se till deras behov, men inte dina egna? Den här dagen handlar om självmedkänsla -ge och ta emot din egen näring.

The power of rest – en retreat till själen

10-12/2 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.