Vardagspaus för kropp, sinne & själ

Uppdatering 6 augusti 2020

Denna retreat har endast ett fåtal platser kvar. 

 

När Italien möter Österlen

 

Hitta den bästa versionen av dig själv!

Låt dig inspireras och få ny energi genom yoga, god mat, och det vackra österlenska landskapet.

Det är lätt att glömma hur viktigt det kan vara att stanna upp en stund och ta en paus från en hektisk vardag. Istället fastnar vi i ett mer och mer uppskruvat tempo och en ständig strävan framåt. På våra resor får du möjligheten att släppa alla prestationskrav. Kropp och sinne får chansen till återhämtning. Vi gör det genom yoga och upplevelser för smak och sinne. Inom yogan ger vi klasser både i den kreativt flödande Vinyasan och den lugna meditativa Yinyogan. På yogamattan får du möjligheten att möta dig själv precis så som du är – utan att bli bedömd eller ifrågasatt.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Sedan 2017 driver Sara och Lena företaget Travel by S&L Tillsammans skapar deras erfarenheter utmärkta förutsättningar för retreats och resor med fokus på yoga, harmoni, mat och dryck.

Lena Lundberg började sin yogaresa 2003 på Yoga Kendra i Malmö. Sedan dess praktiserar hon yoga dagligen. Under hela den här tiden har Daniel Strausser väglett Lena inom yoga och dess budskap. År 2005 fick Lena möjlighet att praktisera yoga intensivt under en period i Indien, och våren därpå gick hon instruktörsutbildning. Under åren som gått har Lena vidareutbildat sig inom yinyoga och mediyoga samt utbildat sig till yogaterapeut. Hon reser regelbundet till Indien för att fördjupa sig inom yoga och ayurveda. Lena undevisar dagligen i hathayoga, vinaysayoga, yinyoga och mediyoga, och även i yoga med inriktning mot hormonbalans.

Sara Göransson utbildade sig inom Turism och Service Management i Florens på 90-talet, och har sedan dess jobbat med detta – både i Italien och Sverige. Genom arbetet med resor och retreats kombinerar hon nu passionen för det italienska med viljan att få människor att må bra. Intresset för yoga har med tiden vuxit sig allt starkare.

 

SCHEMA

Fredag 4 september

 • 15.00 Samling och välkomstfika
 • 16.30 Yoga
 • 19.00 Middag

Lördag 5 september

 • Från 06.30 serveras te och frukt
 • 07.00 Yoga
 • 09.00 Frukost
 • Egentid
 • 12.00 Lunch
 • 15.30 Yoga
 • 18.00 Workshop med Isabella Morrone

Söndag 6 september

 • Från 08.00 serveras te och frukt
 • 08.30  Yoga
 • 11.00   Brunch & hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten –Vi äter vällagad mat. På lördagskvällen tillagar vi middagen med Isabella Morrone.

Boende – Vi bor i delat dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården.

 

KOSTNAD

Pris: 4 800:-

Priset inkluderar:

 • 4 yoga klasser
 • Boende i dubbelrum med delad toalett
 • Matlagningsaktivitet med Isabella Morrone
 • Alla måltider inklusive dryck (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till kursledaren. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan retreatens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan retreatens start återbetalas 50% av bokningens värde.
 • Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning mot uppvisande av intyg från läkare
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer naturligtvis att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

BOKA DIN PLATS

Uppdatering 6 augusti 2020

Denna retreat har endast ett fåtal platser kvar. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Aktiviteter på Kullåkra

Homecoming Retreat, 5-8/8

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Grundning, styrka och sinnesro

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Homecoming Retreat, 12-15/8

12-15/8 2021. Varmt välkommen till den andra av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Försommarljus på Österlen

4-6/6 2021.  Genom kraften från naturen och försommarens magiska ljus upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår eget inre ljus.

Inspirationsdag med yoga, smoothies & more

11/7. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

En dag i stillhetens tecken

19/7. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Yoga, vandring & mustprovning

22/8. Dagen börjar med en skön yogaklass. Vi fortsätter dagen med vandring genom Österlens magiskt vackra landskap. Efter vandringen väntar äppelodlaren Diego på oss.

pilates gummiband

Pilates props

Den här klassen passar dig som har viss förståelserna för grunderna och vill fortsätta utmana din kroppskontroll, hållning och balans. Vi använder redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet!

Pilates Matwork

Den här klassen riktar sig främst till dig som är nybörjare. Lugnt och metodiskt går vi igenom grundprinciperna i pilates. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering.

Mediyoga

Mediyoga

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som passar alla som vill känna sig lugnare eller mindre stressade.

viryayoga rehab

Viryayoga Rehab

Passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och höfter, vi går igenom hela kroppen i ett lugnt tempo.

virya yoga

Viryayoga

Viryayoga är egentligen inte en yogaform, utan en metod som handlar om självstärkning och har stort fokus på biomekanik.

Welcome home

12-14/6 har vi en helgretreat för dej som vill väcka och känna mera av din livskraft och leva mer i linje med det som är bra och viktigt för dig.

Yoga – en väg till styrka och klarhet

23-26/7. Genom yoga, medveten rörelse, andning och närvaro, öppnar vi upp för vår egen kraft, visdom och kreativitet. Vi skapar möjlighet att vakna upp och leva mer i enlighet med det som känns viktigt för oss och ger glädje i vårt liv.

Yogaretreat på Österlen

Unika yogaretreats där mjuka kullar och böljande fält med lugnt betande djur sträcker sig hela vägen ner till havet.

Homecoming med Robin Tåg

13-16/8. Genom viryayogaklasser utforskar vi kroppens rörelsepotential och somatisk meditation som verktyg att upplevda känslan av “att komma hem” och “tillit” i kroppen.

Kraften i de fyra elementen

28-30/8 – Genom kraften i naturens fyra element upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår inre kraft. 

Filosofi som terapi

11-13/9. Hänge dig en hel helg med yoga, meditation, samtal och föreläsningar med Josephine Selander och Gustav Jonsson med utgångspunkt från deras bok Filosofi som terapi.

yogaretreat

The Deep Heart med Livia Wanntorp

17-20/9. The Deep Heart Retreat är för dig som under denna långhelg vill ta hand om dig själv. Genom yoga, journaling och närheten till naturen får du möjlighet att nå fram till det som på riktigt betyder något för dig, alltså att komma närmare ditt eget hjärta!

You are enough, Self-care retreat

2-4/10. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Yin & Restorative

8-11/10. Varmt välkommen till en helg för återhämtning och stillhet. Genom Restorative, Yinyoga och meditation låter vi kropp och sinne slappna av, över på att släppa taget om det som inte längre ger näring och lär oss att vila i nuet.