Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19 september 2021. 

Välkommen på Transformation, en höstretreat för dig som vill lära dig sätt att omvandla stress till harmoni och ro genom flera olika typer av lugn yoga som Hatha soft, Restorative, Embodied Yin yoga, yoga nidra och mindfulness meditation.

I en en liten exklusiv grupp kommer vi att praktisera yoga, meditation och avslappning. Genom affirmation, visualisering och övningar i mental träning kan vi transformera vårt liv och vår upplevelse fördjupas ytterligare när vi även skriver ner våra reflektioner genom journaling.

För att hitta vårt inre lugn och större närvaro i oss själva använder vi oss av flera verktyg under denna retreat. Vi övar oss på att andas bättre, på medveten närvaro och meditation ute i naturen. Vi praktiserar Embodied Yin, Hatha yoga soft, Restorative yoga och yoga nidra. Vi övar oss även i mental träning och mindfulness, understödda av etablerade metoder inom avstressningspedagogik.

På Kullåkra Gård finns alla förutsättningar till avslappning av och återhämtning.  Julias och Kristinas kärleksfullt lagade veganska/vegetariska mat och närheten till djuren och naturen vid vackra Österlen gör underverk för kropp och själ.  Du som väljer denna retreat får verkligen möjlighet att pausa och lära dig omvandla stress till harmoni samt samla kraft och energi inför vintern!

Retreaten bjuder också på egen tid, utflykter till den närliggande Stenshuvuds nationalpark, och kärleksfullt hemlagad mat i en lantlig idyll där människor, hästar och får lever i harmoni med varandra.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Livia Wanntorp har lång erfarenhet av yoga. Hon är Certifierad i Viryayoga med över 500 timmar i olika specialiseringar samt har undervisat minst 1000 klasser och workshops vid en rad kända svenska studios samt har under åren hållit i många uppskattade retreater i Sverige. Livia är Certifierad i den internationellt välkända Restorative-metoden Relax and Renew utvecklad av Judith Hansen Lasater samt Certifierad Embodied Yin yogalärare. Dessutom är Livia Diplomerad Stresspedagog och håller regelbundet i kurser i Stresshantering och Yoga.

Livia har också en doktorsexamen i systematisk botanik (Biologi) och är Docent vid Stockholms universitet. Hon har tidigare bedrivit botanisk forskning finansierad av Vetenskapsrådet vid Naturhistoriska riksmuseet och Stockholms universitet i många år.

 

SCHEMA

Torsdag 16 september

 • 15.00 Samling och välkomstfika. 
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 17.00 Introduktion, yoga och meditation
 • 19.00 Middag

Fredag 17 september

 • 07.30 Frukt och te/kaffe
 • 08.00 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/utflykt i omgivning
 • 14.00 Lunch
 • 16.00 Yoga och meditation
 • 18.30 Middag

Lördag 18 september

 • 07.30 Frukt och te/kaffe
 • 08.00 Yoga och meditation
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/utflykt i omgivning
 • 14.00 lunch
 • 16.00 Yoga och meditation 
 • 18.30 Middag

Söndag 19 september

 • 07.30 Frukt och te/kaffe
 • 08.00 Yoga och meditation
 • 10.00 Brunch
 • Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan fem år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i enkelrum eller del i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 7 500 :-

Priset inkluderar:

 • 6 yogaklasser (Hatha slow, Restorative, Embodied yin)
 • Meditationer, Mindfulness och guidade praktiska skrivövningar i stresshantering och personlig utveckling
 • Mindfulness-promenader vid närliggande Stenshuvuds nationalpark
 • Boende i dubbelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk

PT yoga med Livia och massage med Sabine Thorstensen finns att boka separat under retreaten. Mer info om detta kommer innan retreaten. 

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren på liviwann@gmail.com.

 • I samband med en bokning skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning. 
 • Anmälan är bindande. 
 • Slutbetalning för kursen skall vara oss tillhanda senast 30 dagar innan start.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till kursledaren som kommer att skicka ett uppföljningsmejl med vidare information till dig när du bokat din plats. 

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan. 

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*  

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

COVID-19

På grund av rådande restriktioner tar vi bara emot 8 deltagare. Om Folkhälsomyndigheten ger nya besked avseende smittspridningen av Covid-19  kan antalet platser komma att öka.

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan. Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!  

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google. 

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar. 

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren på liviwann@gmail.com.

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Komma Hem: Embodied Presence

30/10. En dagretreat med dans, rörelse, yoga nidra och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

Self-care retreat – You are enough

14-17/10 2021. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

9/10 2021. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19/9 2021. Välkommen på höstretreaten Transformation där vi, genom lugn dynamisk yoga, yin yoga, yoga nidra, restorative, Mindfulness och mental träning omvandlar stress till större livsharmoni. Med hjälp av yoga, närheten till naturen och kärleksfullt lagad mat är både återhämtning och avslappning garanterade!

Återhämtning & Inspiration

2-5/9 2021. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det antiinflammatoriska köket – lär dig grunderna

26-29/8 2021. Välkommen till en introduktion till det antiinflammatoriska, växtbaserade köket! På schemat står matlagningsworkshops, skön yoga som passar alla, återhämtning och naturupplevelser och mys med djuren på gården för den som vill.

Homecoming Retreat

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

En dag i meditationens tecken

24/7 2021. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Komma Hem: Embodied Presence

10/7 2021. Detta är dagsretreat med dans, rörelse och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

The Wise Heart

17-20/6 2021. Inom dig bär du en obegränsad kapacitet för kärlek, glädje, orubblig frihet och för samhörighet med livet självt. Låt ditt kloka hjärta visa dig vägen.