The Wise Heart

17-20 juni 2021. 

Denna retreat är bokad för en privat grupp och går inte att boka från hemsidan.

 

Jag älskar dig. Jag lyssnar.

 

När vände du dig senast till ditt hjärta och sa dessa ord?

När livet blir svårt kan vi ha en tendens att stänga av, det blir för mycket. Kanske önskar du att saker vore annorlunda än du tycker det borde vara, eller kanske till och med att du själv borde vara annorlunda. 

Det är lätt att bli hård och kritisk mot sig själv, inte minst när vi gör något fel eller mår dåligt. Men vem, eller vad gynnas av att du påminner dig om allt du inte är och inte har? 

Tänk om du kunde tillåta dig att leva lite mindre som en knuten näve och mer som en öppen hand? Tänk om tomheten i bröstet som vi alla kan känna av emellanåt inte är ett problem, utan en vägvisare som pekar mot en rymligare plats inom dig själv där allt får plats att sakta mjukna. 

Den här helgen får du möjlighet att vända dig in mot din inneboende samlade intelligens. Den finns redan inom dig, den står stadigt när allt annat gungar och den hjälper dig skilja på självkritik och vilja till utveckling.  Den hjälper dig att lite lättare navigera genom livets grynnor och skär.

Genom yoga och meditation i både stillhet och rörelse, lek och allvar, kommer du att guidas tryggt i olika övningar som hjälper dig att hitta en lite snällare röst till dig själv och leva från en mer innerlig plats inom dig. 

Ta med en vacker anteckningsbok för att skriva ner reflektioner som ofta dyker upp när det inre bruset skingras och du kan höra hjärtats tysta röst viska till dig.

Det kommer att finnas tid för både tystnad och samtal, vandringar och bad i Stenshuvud Nationalpark som ligger runt hörnet och umgänge med våra snälla hästar och får, hund och katt.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Vi som leder retreaten heter Kristina och Madeleine. Vi är registrerade yogalärare med lång erfarenhet av ledarskap och har en gedigen utbildning inom yoga – RYT500. Vi har båda genomgått stora förändringar i våra liv och har en djupt och innerligt intresse för att stödja våra deltagare i deras personliga växande.

 

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i mediyoga och rehabyoga, hon pilates-lärare med särskild inriktning inom gravidträning, idrottsmassör, hälsorådgivare och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands. Nu senast har Kristina genomgått en 10 veckors kurs i sorgbearbetning.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymme att få tänka fritt och höra sin egen röst.Madeleine Arderup är certifierad Viryayogalärare (RYT-500) och även certifierad Anusara Yoga Teacher. Liksom Kristina har Madeleine en fördjupad utbildning och erfarenhet inom Terapeutisk yoga, med grundlig kunskap i biomekanik. Madeleine kompletterar yogans andliga del med tibetansk buddhism och har en förkärlek för Nepals kultur och natur dit hon ofta återvänder. Till vardags jobbar Madeleine som rektor på en Waldorfskola, men att stärka människor genom yoga och medveten utveckling är något som alltid finns med. 

 

SCHEMA

Torsdag 17/6

 • 14.00 Samling och välkomstfika. 
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 16.00 Yoga och meditation 
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Samling vid lägerelden 
 • 22.00 Godnatt

Fredag 18/6

 • 07.00 Frukt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/gemensam utflykt
 • 14.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Yoga och meditation 
 • 18.30 Middag
 • 20.30 Yoga nidra
 • 22.00 Godnatt

Lördag 19/6

 • 07.00 Frukt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid
 • 14.00 Mättande mellanmål
 • 16.00 Yoga och meditation 
 • 18.30 Middag
 • 20.00 Kvällsaktivitet
 • 22.00 Godnatt

Söndag 20/6

 • 07.00 Frukt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga och meditation 
 • 09.30 Brunch
 • 10.30 Avslutande samtal 
 • 13.00 Lunch 
 • 14.00 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan fem år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i enkelrum eller del i dubbelrum* i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

*endast för par eller vänner som normalt umgås

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

7 500 kr

 • Yoga och dans
 • Guidad meditation och yoga nidra
 • Skrivövningar
 • Sagostund och samtal
 • Samling kring elden
 • Vandring i Stenshuvud Nationalpark 
 • Mys och pyssel med djuren om man vill 

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan. 

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*  

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

COVID-19

På grund av rådande restriktioner tar vi bara emot 8 deltagare. Om Folkhälsomyndigheten ger nya besked avseende smittspridningen av Covid-19  kan antalet platser komma att öka.

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!  

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google. 

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar. 

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Denna retreat är bokad för en privat grupp och går inte att boka från hemsidan.

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Komma Hem: Embodied Presence

30/10. En dagretreat med dans, rörelse, yoga nidra och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

Self-care retreat – You are enough

14-17/10 2021. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

9/10 2021. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19/9 2021. Välkommen på höstretreaten Transformation där vi, genom lugn dynamisk yoga, yin yoga, yoga nidra, restorative, Mindfulness och mental träning omvandlar stress till större livsharmoni. Med hjälp av yoga, närheten till naturen och kärleksfullt lagad mat är både återhämtning och avslappning garanterade!

Återhämtning & Inspiration

2-5/9 2021. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det antiinflammatoriska köket – lär dig grunderna

26-29/8 2021. Välkommen till en introduktion till det antiinflammatoriska, växtbaserade köket! På schemat står matlagningsworkshops, skön yoga som passar alla, återhämtning och naturupplevelser och mys med djuren på gården för den som vill.

Homecoming Retreat

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

En dag i meditationens tecken

24/7 2021. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Komma Hem: Embodied Presence

10/7 2021. Detta är dagsretreat med dans, rörelse och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

The Wise Heart

17-20/6 2021. Inom dig bär du en obegränsad kapacitet för kärlek, glädje, orubblig frihet och för samhörighet med livet självt. Låt ditt kloka hjärta visa dig vägen.