The Threshold

8-11 augusti 2024.

Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Ordet tröskel (Threshold), kommer från den traditionella tekniken tröskning vilket är det första steget efter att säden har skördats. Tröskning innebar då att slå säden mot en hård yta (en tröskel) i syfte att separera spannmålskärnan från axet. I processen stannade kärnorna kvar på tröskeln, medan de lätta agnarna blåstes iväg. Tröskeln blev således den plats där det näringsrika och essentiella stannade kvar, och det som inte längre var relevant kunde avlägsnas. Symbolsikt sett, kan en tröskel ses som en plats för omvandling, där vi rör o från ett sätt att vara till ett annat.

Under tiden som skördeperioden sker på fälten runtomkring oss, kliver vi under denna retreat in i en inre skördeprocess för att begrunda och belysa vad som verkligen är närande och essentiellt, och vad som inte längre är relevant. Vår inbjudan till dig är att se denna retreat som en avgränsande tröskel, en övergångspassage, där du har möjligheten att hitta in i din egen rytm och sätta en intentionell riktning inför hösten.

Vi utforskar vad detta kan praktiskt innebära genom mångfasetterad flödande yoga, andningsövningar, guidade meditationer, skrivövningar, eldceremonier, dansmeditation, intuitiv chanting och naturkontakt. Du kommer att lära dig enkla praktiker som du kan använda regelbundet eller t.o.m dagligen för att främja självmedvetenhet, klarsynthet och en känsla av egenmakt i din vardag.

Mellan klasserna har du tid att njuta av stillheten och skönheten på gården eller i den omkringliggande naturen. Stanshuvuds nationalpark med sin trolska natur och vackra strand ligger bara ett stenkast bort. Vi äter närproducerad, vegetarisk mat som är omsorgsfullt tillagad av Kullåkras uppskattade och begåvade kock Julia.

Upptäck vad det betyder att stämma an med din kropp och ditt väsen, och att bli guidad av rytmen till det som verkligen är essentiellt i ditt liv.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Robin Tåg är fysioterapeut, viryayogalärare och utbildare samt holistisk läkekonstnär från Finland. Han är en av delägarna och en av huvudlärarna och på Nordiska Yogaistitutet i Stockholm. Robin bor på Menorca (Spanien) där han erbjuder retreater i sitt hem och tillika livsprojekt Poblado Corazón.

Robin hyser ett stort intresse för praktiker som kan användas i vardagen för att främja hälsa och en holistisk känsla av välbefinnande och egenmakt. I sin yoga lägger han tonvikt på dynamiska medvetna övergångar med metoder integrerade från rörelsevetenskap i syfte att främja funktionell rörlighet och styrka, ledhälsa och kroppsmedvetenhet. Genom kroppsbaserad mindfullness och naturbaserad andlighet lär han ut med avsikt att hjälpa dig att bebo din kropp och återknyta till dig själv och ditt väsen från ett fysiskt, relationellt och existentiellt perspektiv. Du kan läsare om Robins arbete här.

 

SCHEMA

Torsdag 8 augusti

 • 14.00 Välkomst fika
 • 14.30 Öppningscirkel
 • 16.30 Yoga & meditation
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Eldceremoni

Fredag 9 augusti

 • 7.00 Frukt, kaffe & te
 • 7.30 Yoga & meditation
 • 10.00 Brunch
 • 11.00 Egentid. Tid för utflykt.
 • 14.00 Lunch (På plats eller som picknick
 • 16.00 Yoga och intuitiv chanting
 • 18.00 Middag
 • 19.00 Silent Dance Meditation med Kristina Dürr
 • 20.30 Efterrätt

Lördag 10 augusti

 • 7.00 Frukt, kaffe & te
 • 7.30 Yoga & meditation
 • 10.00 Brunch
 • 11.00 Egentid. Tid för utflykt.
 • 14.00 Lunch (På plats eller som picknick)
 • 16.30 Yoga & meditation
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Eldceremoni

Söndag 11 augusti

 • 7.00 Frukt, kaffe & te
 • 7.30 Yoga & meditation
 • 9.30 Avslutningscirkel
 • 10.00 Brunch
 • 12.00 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

8 400 kr

7 200 kr för den som vill ordna eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Viryayoga klasser
 • Meditationer och gruppaktiviteter
 • Boende i dubbelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk

Priset inkluderar ej:

 • Transport

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta läraren dirket på info@robintag.com

 

BETALNING

I samband med en bokning skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning.

Anmälan är bindande.

Slutbetalning för kursen skall vara oss tillhanda senast 30 dagar innan start.

Maila din anmälan till info@robintag.com.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan*

*Om du blir sjukdoch bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på info@robintag.com

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.