Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

28 augusti 2022. 

Att få komma hem och inte vara på väg någonstans är en känsla vi alla haft. En känsla som många förknippar med glädje, lugn och harmoni.

Sounding Life är just det, som att komma hem till något i dig som är äkta, okonstlat och chosefritt, känslor som du kanske inte har mött tidigare. Sounding Life är precis som det låter, ljuda liv. Vårt ljud som vi kallar för rösten är för många av oss en självklarhet som vi tar för givet.

Genom Sounding Life kommer denna självklarhet få nya dimensioner såsom; 

Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Hur låter jag när hela kroppen är med? Varifrån kommer rösten i mig? Varför har rösten olika energier? Vem blir jag när jag hittar min röst? 

Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Åsa Otterlund Körledare, Kantor, Musiklärare

Har under de tre senaste decennierna jobbat med allt från barn till pensionärer och från elever och amatörer till professionella musiker. Men oberoende vem jag än möter i min verksamhet genomsyras den alltid av min längtan till den okonstlade, lekfulla och naturliga inneboende kraft som väcks av musik och sång.

Sven Nylander Olympier, Inspiratör, Holistic Counselor

Haft en professionell löparkarriär på 80 och 90 talet där min löparkarriär fördjupade  mig i vad man då kallade ”mental träning” som jag efter min karriär förmedlat som föreläsare och coach. Detta har lett till ett bredare utbud där jag under det senaste decenniet även arbetat med företagsutveckling och som holistic counselor.

 

SCHEMA

Söndag 28 augusti

  • 09.30 Samling och välkomstfika 
  • 10.00 Inledning och Övningar  
  • 13.00 Lunch och egen tid
  • 14.00 Övningar 
  • 16.15 Eftermiddagsfika
  • 16.30 Övningar och avslutande reflektion 
  • 18.00 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MATEN

Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

1500 SEK 

Utöver dagsprogrammet ingår en välkomstfika, lunch, eftermiddagsfika, te & kaffe, frukt.

 

BOKNING & AVBOKNING

För att säkra din plats på denna dag retreat anmäler du dig till kursledare på info@svennylander.se och betalar kursavgiften enligt ovan.

För denna retreats avbokningsregler hänvisar vi till kursledarna. Avbokning senare än en vecka innan återbetalas ej kursavgift.

Kursen har en begränsad antal platser.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till kursledaren. Efter du anmält dig genom att kontakta kursledarna kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

Bankgiro 5685-2916 

Swish 072 2396758

 

COVID-19

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan. Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Kom gärna i löst åtsittande och mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. 

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Bokning sker via kursledare Sven på info@svennylander.se

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det gröna köket – matlagning & yoga

1-4/9 2022. Välkommen till en inspirationshelg med matlagning och skön, flödande yoga. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

28/8 2022. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

4-7/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Midsommar retreat med blomstermagi och kvinnokraft

16-19/6 2022. Vi ses när Österlen är som vackrast, när fåglarna sjunger och när blommorna doftar som starkast. I den undersköna naturen öppnar vi våra hjärtan för livets magi. Vi flödar i feminin yoga, finner stillhet i naturen, badar i havet, mediterar i soluppgången och sjunger mantran vid lägerelden.

Wise Woman

26-29/5 2022. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Grundning, Styrka och Sinnesro

5-8/5 2022. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Nymåne – Nystart

28/4-1/5 2022. Månen hjälper oss att hitta vår inre rytm genom att vi flyttar vårt medvetande bort från tidsscheman bestämda av arbete, skola och familjeliv, till en större, mer långsam och ständigt återkommande rytm.

Det gröna köket – Pilates & matlagning

31/3-3/4 2022. Välkommen på en inspirationshelg till det gröna köket & pilates! På schemat står matlagningsworkshops och stärkande pilates som passar de allra flesta. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.