veganska godsaker/julias green kitchen

Sött & gott – veganska godsaker

30 november 2024

 

Vill du lära dig laga läckra sötsaker med mer näringsrika ingredienser? Vår matkreatör Julia guidar och visar er hur man kan göra nyttiga godsaker under denna inspirationsdag.

Låt dig inspireras av Julias supersmarriga och nyttiga desserter så att också du kan bjuda på dem!

 

Sötsaker – det universella kärleksspråket som de allra flesta förstår och uppskattar. Många idag strävar efter en sundare livsstil eller hälsosammare matvanor, där man ofta väljer bort eller minskar på raffinerat socker, vitt mjöl och halvfabrikat.

Det kan vara svårt att hitta alternativ som både smakar gott och är fria från just dessa ingredienser. Denna inspirationsdag är för dig som vill lära dig skapa dina egna goda sötsaker från grunden såsom rawbollar, tryfflar, bars och läckra växtbaserade desserter såsom glassar och mousse.

Vår matkreatör och retreatkock Julia som varit hos oss i 4 år delar med sig sin kunskap, tips och tricks för att lyckas skapa goda sötsaker för att ge en gyllene kant på vardagen när man just längtar efter något sött. För ja, vem vill inte njuta av en liten efterrätt då och då?

Hon visar vad man kan använda för alternativa sötningsmedel, glutenfria mjölalternativ och hur man ska tänka när man ersätter animaliska livsmedel såsom ägg, mjölk och smör samt vanliga allergener t ex nötter.  Ni får lära er en del om rawfood, bakade verk och får med er en receptsamling hem så ni kan fortsätta skapa hemma i ert eget kök.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Julia Dürr är Kullåkras egen retreatkock. Hon är utbildad nutritionist med många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är vegan sedan 2015 och driver företaget Julias Green kitchen som inspirerar människor att leva mer hälsosamt. Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

DAGENS UPPLÄGG

30 november 

  • 09.15 Ankomst
  • 09.30 Samling med fika
  • 10.00 Workshop – godsaker
  • 12.15  Uppfriskande utomhusaktivitet (inomhus vid ”dåligt” väder)
  • 13.00 Lunch
  • 14.30 Workshop – mera godsaker
  • 16.30  Grön detox juice och smarrig raw-fika
  • 17.00 Avslutande samtal och frågestund
  • 17.30 Hemfärd
 • Mindre förändringar i programmet kan förekomma

 

KOSTNAD

Pris: 1 695 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Två workshops
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Nyttig och god smoothie
 • Grön detox juice och smarrig raw-fika

 

BETALNING

När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften antingen via bankgiro eller Swish.
Den inbetalningen bekräftar din bokning.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

Swish: 123 173 85 82

(Kullåkra Gård)

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.

 

BOKA DIN PLATS

 

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.