30 november 2024
Vill du lära dig laga läckra sötsaker med mer näringsrika ingredienser? Vår matkreatör Julia guidar och visar er hur man kan göra nyttiga godsaker under denna inspirationsdag.
Låt dig inspireras av Julias supersmarriga och nyttiga desserter så att också du kan bjuda på dem!
Sötsaker – det universella kärleksspråket som de allra flesta förstår och uppskattar. Många idag strävar efter en sundare livsstil eller hälsosammare matvanor, där man ofta väljer bort eller minskar på raffinerat socker, vitt mjöl och halvfabrikat.
Det kan vara svårt att hitta alternativ som både smakar gott och är fria från just dessa ingredienser. Denna inspirationsdag är för dig som vill lära dig skapa dina egna goda sötsaker från grunden såsom rawbollar, tryfflar, bars och läckra växtbaserade desserter såsom glassar och mousse.
Vår matkreatör och retreatkock Julia som varit hos oss i 4 år delar med sig sin kunskap, tips och tricks för att lyckas skapa goda sötsaker för att ge en gyllene kant på vardagen när man just längtar efter något sött. För ja, vem vill inte njuta av en liten efterrätt då och då?
Hon visar vad man kan använda för alternativa sötningsmedel, glutenfria mjölalternativ och hur man ska tänka när man ersätter animaliska livsmedel såsom ägg, mjölk och smör samt vanliga allergener t ex nötter. Ni får lära er en del om rawfood, bakade verk och får med er en receptsamling hem så ni kan fortsätta skapa hemma i ert eget kök.
LÄRARE UNDER WORKSHOPEN
Julia Dürr är Kullåkras egen retreatkock. Hon är utbildad nutritionist med många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är vegan sedan 2015 och driver företaget Julias Green kitchen som inspirerar människor att leva mer hälsosamt. Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av näring, kärlek och kunskap.
Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.
DAGENS UPPLÄGG
30 november
-
- 09.15 Ankomst
- 09.30 Samling med fika
- 10.00 Workshop – godsaker
- 12.15 Uppfriskande utomhusaktivitet (inomhus vid ”dåligt” väder)
- 13.00 Lunch
- 14.30 Workshop – mera godsaker
- 16.30 Grön detox juice och smarrig raw-fika
- 17.00 Avslutande samtal och frågestund
- 17.30 Hemfärd
- Mindre förändringar i programmet kan förekomma
KOSTNAD
Pris: 1 695 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.
Priset inkluderar:
- Två workshops
- Samtal och frågestund
- Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
- Nyttig och god smoothie
- Grön detox juice och smarrig raw-fika
BETALNING
När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften antingen via bankgiro eller Swish.
Den inbetalningen bekräftar din bokning.
När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.
Bankgiro: 5046-4809
Swish: 123 173 85 82
(Kullåkra Gård)
OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.
AVBOKNING
- Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
- Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.
BOKA DIN PLATS