Sankalpa 2024

Sankalpa – sätt din intention för det nya året

20 januari 2024. Inspirationsdag.

 

Byt ut nyårslöftena mot meningsfulla syften.

Inled det nya året med att sätta din Sankalpa och reflektera över vad du vill bjuda in i ditt liv 2023. Genom guidade meditationer, skonsam flödande yoga och reflekterande skrivövningar kan du få kontakt med din själ och dess visdom.

Inre avsikter i stället för yttre löften. Det är ett enkelt sätt att förklara vad sankalpa innebär. Enkelt uttryck är Sankalpa en avsikt formulerad av hjärtat och sinnet – en högtidlig ed eller ett inre löfte till dig själv.


I början på ett nytt år är det många av oss som känner en längtan att förnya, kanske förändra något eller helt enkelt en önskan att ha en tydligare riktning mot det som ger mer välmående och harmoni i vårt liv. Kanske är vi redo att låta gamla livsmönster  gå och lämna det som inte längre är bra för oss, saker som vi plötsligt förstår att vi faktiskt inte uppskattar längre

Enligt Deborah Quibelle är ett vanligt problem med nyårslöften är att de ofta är ett uttryck för yttre målsättningar. Vissa av löftena är sådant som vi verkligen vill uppnå, medan andra är sådant som vi ”tror” att vi vill ha för att vi känner press utifrån. Många av våra löften bygger på en känsla av att vi borde vara bättre, vackrare, rikare eller friskare. Vi fokuserar på vad vi saknar (och känner ofta dåligt samvete, skuld eller till och med skam) och bestämmer oss sedan för att bli annorlunda och bättre. Men detta kan vara problematiskt, menar forskaren och författaren Brené Brown, som har studerat sårbarhet, mod, värdighet och skam under de senaste 12 åren. I en intervju säger hon:

 

”När vi drivs av rädsla över vad andra människor tycker om oss och en röst ständigt viskar i örat att vi inte duger, är det lätt att ge upp. Det slutar med att vi tigger efter värdighet i stället för att göra oss förtjänta av den.”

 

Om vi inte är försiktiga kan våra nyårslöften också sluta med att vi ”tigger efter värdighet”.
Men under sankalpa, som går ut på att formulera avsikter inifrån, utgår vi från en djup övertygelse om att vi duger precis som vi är. Självklart har vi alla något vi vill förbättra hos oss själva, men sankalpa handlar om att medvetet (och varsamt) släppa taget om den förgiftande skammen och känslan av att inte räcka till innan vi definierar våra mål. När vi står rakryggade i vår egen värdighet börjar vi se och uppleva saker annorlunda. Till och med våra önskningar förändras. 

En Sankalpa är en positiv förklaring eller bekräftelse, ett löfte som vi ger för att stödja vår högsta sanning, en påminnelse om vår sanna natur och en vägledning för våra val.

Genom guidade meditationer, stillsam yoga och reflekterande skrivövningar kan du få kontakt med din själ och dess visdom och få möjlighet att komma hem. Hem till dig själv igen och igen, stund efter stund.
Gradvis bjuds du in att släppa taget, sjunka nedåt, inåt i dig själv och kommer att guidas tryggt genom dagens övningar så att du kan låta dig själv smälta, komma ner under ytan, hem till dig själv.
Det är här, i ögonblickets intelligens som du kan göra dig tillgänglig för den levande stillhet och frid som alla människor bär med sig även om de flesta inte vet hur man hittar dit.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

DAGENS UPPLÄGG

20 januari

• 09.30 Samling med nyttig och god smoothie
• 10.00 Guidad meditation, yoga och skrivövning
• 12.15 Lunch (vegan)
• 13.15 Guidade meditationer och skrivövningar
• 15.45 Grön detox juice och smarrig raw-fika
• 16.30 Ceremoni
• 17.00 Avslutande samtal och frivillig sharing*
• 17.30 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma. 

* Med sharing menas att man delar sin upplevelser under dagen med gruppen om man vill. Övningen är helt frivillig. Det går bra att sitta tyst och bara lyssna på dem som vill dela.

 

MAT 

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 1 695 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Guidade meditationer
 • Guidade skrivövningar
 • Stillsam flödande yoga/yin yoga
 • Djupavspänning
 • Eldceremoni
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Nyttig och god smoothie
 • Grön detox juice och smarrig raw-fika

 

BETALNING

När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften antingen via bankgiro eller Swish.
Den inbetalningen bekräftar din bokning.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

Swish: 123 173 85 82

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.

 

HITTA HIT

Med bil: https://goo.gl/maps/koEsvwDho22PKDCM8
Adress: Österrikevägen 11, 277 35 Kivik

Kollektivtrafik: Tåg till Simrishamn eller Kristianstad.
Buss 3 från Simrishamn i riktning mot Kristianstad. Närmsta hållplats: Mellby Skola.
Om du åker från Kristinanstad eller Brösarp är det buss 3 mot Simrishamn. Närmsta hållplats: Mellby Skola.

BOKA DIN PLATS
Boka din plats genom att klicka på BOKA-knappen nedan

 

 

 

 

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.