Sankalpa – sätt din intention för det nya året

Inspirationsdag 21 januari 2023

 

Byt ut nyårslöftena mot meningsfulla syften.

Inled det nya året med att sätta din Sankalpa och reflektera över vad du vill bjuda in i ditt liv 2023. Genom guidade meditationer, skonsam flödande yoga och reflekterande skrivövningar kan du få kontakt med din själ och dess visdom.

Inre avsikter i stället för yttre löften. Det är ett enkelt sätt att förklara vad sankalpa innebär. Enkelt uttryck är Sankalpa en avsikt formulerad av hjärtat och sinnet – en högtidlig ed eller ett inre löfte till dig själv.


I början på ett nytt år är det många av oss som känner en längtan att förnya, kanske förändra något eller helt enkelt en önskan att ha en tydligare riktning mot det som ger mer välmående och harmoni i vårt liv. Kanske är vi redo att låta gamla livsmönster  gå och lämna det som inte längre är bra för oss, saker som vi plötsligt förstår att vi faktiskt inte uppskattar längre

Enligt Deborah Quibelle är ett vanligt problem med nyårslöften är att de ofta är ett uttryck för yttre målsättningar. Vissa av löftena är sådant som vi verkligen vill uppnå, medan andra är sådant som vi ”tror” att vi vill ha för att vi känner press utifrån. Många av våra löften bygger på en känsla av att vi borde vara bättre, vackrare, rikare eller friskare. Vi fokuserar på vad vi saknar (och känner ofta dåligt samvete, skuld eller till och med skam) och bestämmer oss sedan för att bli annorlunda och bättre. Men detta kan vara problematiskt, menar forskaren och författaren Brené Brown, som har studerat sårbarhet, mod, värdighet och skam under de senaste 12 åren. I en intervju säger hon:

 

”När vi drivs av rädsla över vad andra människor tycker om oss och en röst ständigt viskar i örat att vi inte duger, är det lätt att ge upp. Det slutar med att vi tigger efter värdighet i stället för att göra oss förtjänta av den.”

 

Om vi inte är försiktiga kan våra nyårslöften också sluta med att vi ”tigger efter värdighet”.
Men under sankalpa, som går ut på att formulera avsikter inifrån, utgår vi från en djup övertygelse om att vi duger precis som vi är. Självklart har vi alla något vi vill förbättra hos oss själva, men sankalpa handlar om att medvetet (och varsamt) släppa taget om den förgiftande skammen och känslan av att inte räcka till innan vi definierar våra mål. När vi står rakryggade i vår egen värdighet börjar vi se och uppleva saker annorlunda. Till och med våra önskningar förändras. 

En Sankalpa är en positiv förklaring eller bekräftelse, ett löfte som vi ger för att stödja vår högsta sanning, en påminnelse om vår sanna natur och en vägledning för våra val.

 

Genom guidade meditationer, stillsam yoga och reflekterande skrivövningar kan du få kontakt med din själ och dess visdom och få möjlighet att komma hem. Hem till dig själv igen och igen, stund efter stund.
Gradvis bjuds du in att släppa taget, sjunka nedåt, inåt i dig själv och kommer att guidas tryggt genom dagens övningar så att du kan låta dig själv smälta, komma ner under ytan, hem till dig själv.
Det är här, i ögonblickets intelligens som du kan göra dig tillgänglig för den levande stillhet och frid som alla människor bär med sig även om de flesta inte vet hur man hittar dit.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

 

DAGENS UPPLÄGG

21 januari

  • 09.30 Samling med nyttig och god smoothie
  • 10.00 Guidad meditation, yoga och skrivövning
  • 12.15 Lunch (vegan)
  • 13.30 Guidad meditation, yoga och skrivövning
  • 15.30 Grön detox juice och smarrig raw-fika
  • 16.00 Djup vila
  • 16.30 Avslutande samtal och frivillig sharing*
  • 17.00 Hemfärd
 • Mindre förändringar i programmet kan förekomma. 

* Med sharing menas att man delar sin upplevelser under dagen med gruppen om man vill. Övningen är helt frivillig. Det går bra att sitta tyst och bara lyssna på dem som vill dela.

 

KOSTNAD

Pris: 1 500 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Guidade meditationer
 • Guidadeskrivövningar
 • Stillsam flödande yoga
 • Djupavspänning
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Nyttig och god smoothie
 • Grön detox juice och smarrig raw-fika
 • Skrivbok och penna

 

BETALNING

När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften antingen via bankgiro eller Swish.
Den inbetalningen bekräftar din bokning.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

Swish: 123 173 85 82

(Kullåkra Gård)

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.

 

BOKA DIN PLATS

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Återhämtning & Inspiration

7-10/9 2023. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, få ny energi och inspiration.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Midsommarretreat – stå i din kraft

14-18/6 2023. Denna midsommarretreat är för kvinnor som vill äga sin kraft och fylla på sin kapacitet till tillit, trygghet, närvaro och inte minst öppna sig för sin feminina  urkraft.

Inspirationsdag – kreativitet

3/6 2023. Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.
Genom en inledande stilla meditation bjuds du att glänta på dörren till din själ och sedan skapa i lera och måla din egen  mandalasten. 

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Retreat till Flödet

28/4 – 1/5 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.