Retreat till själen – stillhet & återhämtning

13-15 oktober 2023. 

 

Retreat till själen.

Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig?
Tänk om det bara handlar om att sakta ner farten en aning och upptäcka vad du redan bär med dig?

 

Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron. Du lär dig att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och bli stadigare inombords.
Du kan varsamt närma dig ditt inre universum och nosa på den levande stillhet du alltid bär med dig.

Den här helgen vänder sig till dig som på ett djupare plan vill utforska hur du mer klokt och insiktsfullt kan leva med en väl utvecklad empatisk fingertoppskänsla utan att bli överväldigad av livets alla vändningar.
Vi närmar oss frågor som hur du kan skapa tröst och tillit i din egen tillvaro och stärka känslan av samhörighet. Om modet att göra någon annan besviken för att du behöver stå upp för dina egna livsval.

Vi talar om självmedkänsla – att ge och ta emot din egen näring.

Självmedkänsla har ingenting med självmedlidande, svaghet eller egoism att göra. Snarare ger den oss en möjlighet att stödja oss själva i svåra situationer.

Det ligger i människans natur att inte vara perfekt, att göra misstag, att ibland handla ogenomtänkt! Självmedkänsla ger oss det stödet och den omtanken som vi själva skulle ge en god vän i dessa situationer, istället för att plåga oss själva med kritik och grubblerier. Vi lär oss att själva bli vår egen goda vän.

Att utöva självmedkänsla kan ge dig kraftfulla verktyg på din livsresa, en känsla av att vara hållen, inte minst genom svåra och utmanande känslor genom att öka din motståndskraft och din förmåga att navigera i den snåriga terrängen av stress, skuld, sorg, oro och ilska, för att nämna några. Forskning är tydligt till stöd för självmedkänsla som ett sätt att hantera alla möjliga psykologiska utmaningar genom att hjälpa dig att vara snäll och tålmodig med dig själv när du möter dem.

 

Vad gör man på en meditationsretreat?

Så lite som möjligt. Det handlar mer om att vara än att göra. Du tillåter dig helt enkelt en paus i vardagen för att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Genom meditation och lugna yogaformer, medveten närvaro i andning, kropp och rörelse kan du komma lite mer under ytan och lättare närma dig din inre visdomskälla, din intuition. Det kan du inte skapa genom att göra mer, det handlar mer om att skala av, släppa taget och göra dig själv tillgänglig för denna stillhet som alla människor bär med sig även om de flesta inte vet hur man hittar dit.

Däremot kan de flesta av oss känna att det finns något mer. Kanske längtar du efter något som känns diffust eller otydligt, ändå har du haft glimtar av det då och då när allt stämmer och du är i harmoni med livet och det som händer. Det är här du kan växa i tillit och stärka din empatiska sida för dig själv och andra och få mer tillgång till hela din intelligens och möter något mer än det du brukar möta till vardags form av tankar och vilja.

Vad är meditation?
Meditation är samlingsnamnet för olika former av praktiker när man vilar sin uppmärksamhet på ett objekt, till exempel andningen eller genom kropps-scanning för att öva sinnet till medveten närvaro. Målet med meditation är ofta att uppnå ett tillstånd av mental klarhet och ett känslomässigt lugn och stabilitet.

Hur mediterar man?
Du kan att sitta på en kudde på golvet eller i en stol om det passar din kropp bättre. Ibland kommer du att ligga ned på en yogamatta för djup avspänning. Vi provar på stående meditation och aktiv meditation till musik.
Alla meditationer är guidade och du blir vägledd att släppa taget om allt du tycker dig behöva hålla koll på och luta dig in i något rofyllt och stilla.
Tag med yogamatta och en filt till djupavslappningen. Inga förkunskaper behövs. Bär bekväma kläder som ej sitter åt för tajt.

Helgen kommer mestadels att fortgå under tystnad, men det kommer att finnas plats för frågor och samtal under vissa tider.

Yinyoga kännetecknas som en lugn yogaform, med positioner som hålls under flera minuter. En ”stretch” i kroppens bindväv som kan ge många olika positiva läkande effekter. Bjud in mjukhet och stillhet i alla kroppens delar och och låt gravitationen göra jobbet.

Restorative yoga är en stillsam, meditativ och terapeutisk yogaform med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du vilar i sköna och bekväma positioner med stöd för att ge kroppen den trygghet som behövs så att nervsystemet kan lugna sig.

Yoga Nidra kallas ibland den yogiska sömnen och är en meditationsteknik som syftar att ta dig till en djup avslappning. Yoga Nidra motsvarar det tillstånd du kan uppleva precis innan du somnar där kroppen vilar medan sinnet och medvetandet är vaket.

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering. 

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. 

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

SCHEMA

Fredag 13/10

 • 14.00 Samling och välkomstfika.
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 16.00 Inledande samtal och meditation
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Samling & meditation vid lägerelden

Lördag 14/10

 • 07.00 Te/kaffe, frukt. 
 • 07.30 Yinyoga & meditation 
 • 10:00 Brunch och egen tid
 • 14.00 Mättand mellanmål
 • 16.00 Restorative yoga & meditation
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Yoga nidra

Söndag 15/10

 • 07.00 Frukt/yoghurt, te/kaffe
 • 07.30 Restorative yoga & meditation
 • 10.00 Brunch
 • 11.00 Avslutande samtal 
 • Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer två enkelrum. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. På gården finns fem toaletter och tre badrum

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 5 400 kr för boende i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 1500 kr

Pris: 4 600 kr för den som vill ordna eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Restorative Yoga 
 • Yinyoga 
 • Yoga Nidra
 • Guidade meditationer och visualiseringar
 • Möjlighet till stilla vandringar i närliggande Stenshuvuds nationalpark
 • Boende i dubbelrum alt. enkelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Återhämtning & Inspiration

7-10/9 2023. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, få ny energi och inspiration.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Midsommarretreat – stå i din kraft

14-18/6 2023. Denna midsommarretreat är för kvinnor som vill äga sin kraft och fylla på sin kapacitet till tillit, trygghet, närvaro och inte minst öppna sig för sin feminina  urkraft.

Inspirationsdag – kreativitet

3/6 2023. Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.
Genom en inledande stilla meditation bjuds du att glänta på dörren till din själ och sedan skapa i lera och måla din egen  mandalasten. 

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Retreat till Flödet

28/4 – 1/5 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.