Retreat till Flödet

4-7 augusti 2022.

Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Likt en flod, så flödar livet. Andetagets och blodets kontanta flöde är det som ger oss liv. Vi flödar fram med tiden, med årstiderna och med solens och månens cykler. Jordens magma strömmar alltid under våra fötter. Våra brunnar fylls tack vare källådrornas tillströmning. Så som vågorna kommer och går, fluktuerar vänskaper och relationer. Med vinden flödar vi fram genom tid och rymd för att besöka nära och kära. 

Det är en sak att prata om livets flöde, men en annan sak att faktiskt vara i livets flöde. 

Hur kan vi flöda fram genom livets oklarhet och mysteries med mer lätthet och tillit?

Hur kan vi flöda fram genom livet i kontakt med det tidlösa inom oss själva?

Vad kan hjälpa oss att surfa med livets vågor – stora som små?

Genom mångfasetterad flödande yoga, guidade meditationer i såväl stillhet som rörelse, vandring i naturen, skrivövningar och reflektioner utforskar vi vad det kan innebära att bli mer “fluid” i sitt förhållande till livet och sina egna upplevelser. Vi utforskar flödande rörelseuttryck hur man kan stärka relationen till upplevelsen av kroppens naturliga fluida stadie. 

Mellan klasserna har du tid att njuta av stillheten och skönheten på gården eller i den omkringliggande naturen. Stenshuvuds nationalpark med sin trolska natur och vackra långa strand ligger bara ett stenkast bort. Vi äter närproducerad, vegetarisk mat som är omsorgsfullt tillagad av Kullåkras skickliga kock Julia.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Robin Tåg  är fysioterapeut, FRC™ Mobility Specialist och certifierad Viryayogalärare (E-RYT) ursprungligen från Finland. Han bor idag på Menorca (Spanien) där han erbjuder retreater i sitt hem och tillika livsprojekt Poblado Corazon. Robin är en av delägare och en av huvudlärarna  på Nordiska Yogainstitutet i Sverige.

Robin hyser ett stort intresse för somatiskt utforskande av kropp och rörelse. Med tonvikt på dynamiska medvetna övergångar integrerar Robin metoder från rörelsevetenskap för att främja funktionell rörlighet och styrka, kroppsmedvetenhet och ledhälsa.

Genom förkroppsligande mindfulness lär han ut med avsikt att hjälpa dig att bebo din kropp och återknyta till ditt andliga väsen.

 

SCHEMA

Torsdag 4 augusti

 • 14.00 Välkomst samling och meditation
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 16.30 Yoga
 • 19.00 Middag
 • 20.00 Kvällsmeditation

Fredag 5 augusti

 • 07.00 Frukt, kaffe & te
 • 07.30 Yoga
 • 10.00 Brunch
 • Egentid eller exkursion
 • 14.00 Lunch (På plats eller som picknick)
 • 16.30 Yoga & aktiv meditation (tillsammans med Kristina Dürr)
 • 19.00 Middag
 • 20.00 Kvällsmeditation

Lördag 6 augusti

 • 07.00 Frukt, kaffe & te
 • 07.30 Yoga
 • 10.00 Brunch
 • Egentid eller exkursion
 • 14.00 Lunch (På plats eller som picknick)
 • 16.30 Yoga
 • 19.00 Middag
 • 20.00 Kvällsmeditation/ceremoni (tillsammans med Kristina Dürr)

Söndag 7 augusti

 • 07.00 Frukt, kaffe & te
 • 07.30 Yoga
 • 10.00 Brunch
 • 11.00 Avslutning
 • 12.00 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

7800 kr / 785 € för boende på Kullåkra

6600 kr / 664 € för den som ordnar eget boende

 

Priset inkluderar:

 • Viryayoga klasser
 • Meditationer och gruppaktiviteter
 • Boende i dubbelrum
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk

Priset inkluderar ej:

 • Transport

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta läraren dirket på info@robintag.com

 

BETALNING

I samband med en bokning skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning. 

Anmälan är bindande.  

Slutbetalning för kursen skall vara oss tillhanda senast 30 dagar innan start. 

Maila din anmälan till info@robintag.com

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan. 

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan* 

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

COVID-19

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan. Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på info@robintag.com

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det gröna köket – matlagning & yoga

1-4/9 2022. Välkommen till en inspirationshelg med matlagning och skön, flödande yoga. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

28/8 2022. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

4-7/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Midsommar retreat med blomstermagi och kvinnokraft

16-19/6 2022. Vi ses när Österlen är som vackrast, när fåglarna sjunger och när blommorna doftar som starkast. I den undersköna naturen öppnar vi våra hjärtan för livets magi. Vi flödar i feminin yoga, finner stillhet i naturen, badar i havet, mediterar i soluppgången och sjunger mantran vid lägerelden.

Wise Woman

26-29/5 2022. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Grundning, Styrka och Sinnesro

5-8/5 2022. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Nymåne – Nystart

28/4-1/5 2022. Månen hjälper oss att hitta vår inre rytm genom att vi flyttar vårt medvetande bort från tidsscheman bestämda av arbete, skola och familjeliv, till en större, mer långsam och ständigt återkommande rytm.

Det gröna köket – Pilates & matlagning

31/3-3/4 2022. Välkommen på en inspirationshelg till det gröna köket & pilates! På schemat står matlagningsworkshops och stärkande pilates som passar de allra flesta. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Vinterretreat

6-9/1 2022. Vi vet hur man reser. Men vet vi hur vi hittar hem? Under den här retreaten med Robin Tåg och Kristina Dürr kommer vi att mer djupgående utforska meningen med att ”komma hem”.

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.