Komma Hem: Embodied Presence

10 juli 2021. 

En dagsretreat med dans, rörelse och god mat.

Detta är en dans- och rörelsemeditations dag för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

Vi fastnar så lätt i tron att livet är en ström av tankar, planer och saker som ska bli gjorda. Någonstans i den strömmen lämnar vi oss själva och våra hjärtan. Genom att kravlöst röra dig i dansen får du en möjlighet att komma hem, igen och igen. Komma hem till dig, till ditt liv och stund efter stund.

I varje rörelse finns en möjlighet att hitta hem till hjärtat och allt det som finns i dig. I varje andetag finns potential och en inbjudan till överlämnade, förundran och vakenhet.

Du behöver inte har dansat frigörande dans innan för att delta.

 

Vad är dansmeditation?

Dansmeditation, eller frigörande dans bjuder in till att bli medveten om och närma oss vår förkroppsligade upplevelse. Det möjliggör flöde och mottaglighet till det som är. Detta är inte ett sätt att ”tänka på” eller ”få svar” utan kultiverar en intoning till att vara här och nu.

I dansen kan vi låta kroppsförnimmelser bli upplevda i kroppen och bli mötta i rörelse. Vi kan lägga märkte till hur alla tankar och känslor har spår i kroppen och, hur det bildas och löses upp, igen och igen. Vi lär oss att vara med det som uppstår i kroppen och vi kan börja se med våra hjärtan vilka mönster som har varit adaptiva, men inte längre är det.

I dansen kan vi vila i medvetenhet – den underliggande tystnaden och stillheten i livet. Jobbet är alltid en djup intimitet med dig själv.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Louise Hall är legitimerad psykolog och jobbar med terapi, med speciellt inriktning på trauma och relationer. Louise doktorerade i psykologi i Storbritannien och sedan jobbat i många år,  som psykolog, i både Storbritannien och Sverige. Louise är speciellt inriktad på interpersonell neurobiologi, polyvagal trauma teori och relationspsykologi. Den förkroppsligade hjärnan kan man säg att det betyder.

I dansen jobbar Louise utifrån 5Rytmer (www.5rhythms.com) och Open Floor (openfloor.org).

 

DAGENS UPPLÄGG

Lördag 10/7

 • 9.30 Samling och välkomstfika
 • 10.00 Dans, rörelse och reflektion
 • 12.30 Lunch och egen tid
 • 14.30 Dans och reflektion
 • 16.00 Smoothie
 • 16.30 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan fem år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

 

KOSTNAD

Pris: 1 500 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Alla dansövningar
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice
 • Läcker smoothie
 • Recept på dagens meny

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på louisehallpsykolog@gmail.com.

 

BETALNING

För att säkra din plats på denna dagretreat anmäler du dig till kursledaren och betalar kursavgiften via bankgiro.

Inbetalningar görs till bankgiro 5657-6143.*

När kursledaren fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

*OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom. Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan får du full återbetalning mot uppvisande av intyg från läkare.
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

 

COVID-19

På grund av rådande restriktioner tar vi bara emot 10 deltagare. Om Folkhälsomyndigheten ger nya besked avseende smittspridningen av Covid-19  kan antalet platser komma att öka.

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se.

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på louisehallpsykolog@gmail.com.

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Komma Hem: Embodied Presence

30/10. En dagretreat med dans, rörelse, yoga nidra och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

Self-care retreat – You are enough

14-17/10 2021. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

9/10 2021. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19/9 2021. Välkommen på höstretreaten Transformation där vi, genom lugn dynamisk yoga, yin yoga, yoga nidra, restorative, Mindfulness och mental träning omvandlar stress till större livsharmoni. Med hjälp av yoga, närheten till naturen och kärleksfullt lagad mat är både återhämtning och avslappning garanterade!

Återhämtning & Inspiration

2-5/9 2021. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det antiinflammatoriska köket – lär dig grunderna

26-29/8 2021. Välkommen till en introduktion till det antiinflammatoriska, växtbaserade köket! På schemat står matlagningsworkshops, skön yoga som passar alla, återhämtning och naturupplevelser och mys med djuren på gården för den som vill.

Homecoming Retreat

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

En dag i meditationens tecken

24/7 2021. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Komma Hem: Embodied Presence

10/7 2021. Detta är dagsretreat med dans, rörelse och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

The Wise Heart

17-20/6 2021. Inom dig bär du en obegränsad kapacitet för kärlek, glädje, orubblig frihet och för samhörighet med livet självt. Låt ditt kloka hjärta visa dig vägen.