Komma Hem: Embodied Presence

30 oktober 2021. 

 

We know how to travel, but do we know how to come home to ourselves?

Välkommen till en weekendretreat med dans, rörelse, stillhet och kärleksfullt tillagad mat.

 

Kom med oss på denna smarriga dag då vi flätar samman rörelsens och stillhetens visheten genom att flöda mellan frigörande dans och yoga nidra. Denna dans- och rörelsemeditationshelg  ger dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

Vi fastnar så lätt i tron att livet är en ström av tankar, planer och saker som ska bli gjorda. Någonstans i den strömmen lämnar vi oss själva och våra hjärtan. Genom att kravlöst röra dig i dansen och sedan landa in i stöttande djupavslappning, yoga nidra, får du en möjlighet att komma hem, igen och igen. Komma hem till dig, till ditt liv och stund efter stund.

I varje rörelse finns en möjlighet att hitta hem till hjärtat och allt det som finns i dig. I varje andetag finns potential och en inbjudan till överlämnade, förundran och vakenhet.

Du behöver inte har dansat frigörande dans eller ha gjort yoga innan för att delta.

 

Vad är dansmeditation? 

Dansmeditation, eller frigörande dans bjuder in till att bli medveten om och närma oss vår förkroppsligade upplevelse. Det möjliggör flöde och mottaglighet till det som är. Detta är inte ett sätt att ”tänka på” eller ”få svar” utan kultiverar en intoning till att vara här och nu.

I dansen kan vi låta kroppsförnimmelser bli upplevda i kroppen och bli mötta i rörelse. Vi kan lägga märkte till hur alla tankar och känslor har spår i kroppen och, hur det bildas och löses upp, igen och igen. Vi lär oss att vara med det som uppstår i kroppen och vi kan börja se med våra hjärtan vilka mönster som har varit adaptiva, men inte längre är det.

I dansen kan vi vila i medvetenhet – den underliggande tystnaden och stillheten i livet. Jobbet är alltid en djup intimitet med dig själv.

 

Vad är yoga nidra?

Yoga Nidra betyder sömn på sanskrit och är en guidad meditationsteknik. Den kallas ofta den yogiska sömnen då du går in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn och kroppen slappnar av på djupet. Ett tillstånd kallat hypnogogiskt tillstånd, eller alfatillstånd.

Yoga nidra har sina rötter i en uråldrig, tantrisk teknik där du fokuserar din uppmärksamhet på olika kroppsdelar – genom så kallad kroppsscanning. Det handlar alltså om medveten avslappning och är en effektiv metod för återhämtning. Många upplever att yoga nidra ger en ökad energibalans, större fokus och välbefinnande.

Yoga nidra ger djup vila och avkoppling som du inte uppnår på samma sätt genom någon annan meditationsövning. Den kan ge utrymme att utforska vad du behöver just nu, och är samtidigt ett tillfälle att vara med det som är.

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering. Denna yogaform har visat sig ha en rad fördelar så som:

Bättre sömn
Bättre minne
Ökad kreativitet
Stresslindring

Sist men inte minst, är yoga nidra en underbar hjälp för oss att just ”komma hem”

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation.  Under senare år har aktiv meditation, meditation i rörelse genom dansen blivit allt mer viktig. Hon är även utbildad i mediyoga och rehabyoga, hon pilates-lärare med särskild inriktning inom gravidträning, idrottsmassör, hälsorådgivare och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands. Nu senast har Kristina genomgått en 10 veckors kurs i sorgbearbetning.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymme att få tänka fritt och höra sin egen röst.

 

DAGENS UPPLÄGG

Lördag 30/10

 • 9.30 Samling och välkomstfika
 • 10.00 Dans, aktiv meditation,  yoga nidra och reflektion
 • 12.30 Lunch och egen tid
 • 14.30 Dans, aktiv meditation, yoga nidra och reflektion
 • 16.30 Smoothie
 • 17.00 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

Boende – Vi bor i enkelrum eller del i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan fem år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

 

KOSTNAD

Pris:  1 500 kr inklusive mat och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Alla dansövningar samt guidad yoga nidra
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice
 • Läcker smoothie

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

*OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom. Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan får du full återbetalning mot uppvisande av intyg från läkare.
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

COVID-19

På grund av rådande restriktioner tar vi bara emot 10 deltagare. Om Folkhälsomyndigheten ger nya besked avseende smittspridningen av Covid-19  kan antalet platser komma att öka.

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se.

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Komma Hem: Embodied Presence

30/10. En dagretreat med dans, rörelse, yoga nidra och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

Self-care retreat – You are enough

14-17/10 2021. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

9/10 2021. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19/9 2021. Välkommen på höstretreaten Transformation där vi, genom lugn dynamisk yoga, yin yoga, yoga nidra, restorative, Mindfulness och mental träning omvandlar stress till större livsharmoni. Med hjälp av yoga, närheten till naturen och kärleksfullt lagad mat är både återhämtning och avslappning garanterade!

Återhämtning & Inspiration

2-5/9 2021. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det antiinflammatoriska köket – lär dig grunderna

26-29/8 2021. Välkommen till en introduktion till det antiinflammatoriska, växtbaserade köket! På schemat står matlagningsworkshops, skön yoga som passar alla, återhämtning och naturupplevelser och mys med djuren på gården för den som vill.

Homecoming Retreat

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

En dag i meditationens tecken

24/7 2021. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Komma Hem: Embodied Presence

10/7 2021. Detta är dagsretreat med dans, rörelse och god mat för att ge dig möjlighet att sjunka in i kroppen och alla dess sinnen. Kroppen håller så otroligt mycket åt oss, tills vi är redo, och kan lyssna.

The Wise Heart

17-20/6 2021. Inom dig bär du en obegränsad kapacitet för kärlek, glädje, orubblig frihet och för samhörighet med livet självt. Låt ditt kloka hjärta visa dig vägen.