Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

 

30/8-1/9 2024

Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga läcker och god veganmat.

 

Vi längtar efter att få ge dig inspiration att laga mer grön mat.

Är du nyfiken på att bli lite bättre vän med det gröna köket men vet inte hur du ska göra? Eller vill du ta din vegetariska eller växtbaserad matlagning till nästa nivå? Då är denna helg passande för dig!

Under två dagar får du vara med på matlagningsworkshops för att lära dig inspirerande rätter för både frukost, lunch och middag. Genom att du själv får laga maten kommer du att lära dig på både ett praktiskt och teoretiskt sätt.

Du behöver inga förkunskaper, utan bara ett öppet sinne för att uppleva nya smaker och råvaror inom det gröna köket. Vår nutritionist och matkreatör Julia kommer att guida och visa dig hur du kan skapa kompletta och balanserade måltider, så att du känner dig mätt och belåten.

Du får med dig en receptsamling hem och vi tipsar om hur du kan planera veckans måltider så att du inte hamnar i den vanliga hunger/stressfällan vi alla kan känna igen.

Helgen kommer även innehålla andra aktiviteter som skön yoga för att sträcka ut kroppen och ge din själ välbehövlig näring och återhämtning.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Julia Dürr är Kullåkras egen retreatkock. Hon är utbildad nutritionist med många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är vegan sedan 2015 och driver företaget Julias Green kitchen som inspirerar människor att leva mer hälsosamt. Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Kristina har nyligen avslutat en längre utbildning i shamansk energimedicin  (en metod eller sätt att närma sig begränsande föreställningar som hindrar oss i våra liv eller upplevs som tung energi,  genom ett energimässigt eller andligt perspektiv), med The Four Winds, som anses vara den ledande skolan inom shamansk energimedicin och healing, grundad av Dr. Alberto Villoldo, och har idag ett certifikat som Master Practitioner of shamanic energy medicine.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

MATEN

Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, närproducerad, ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

 

SCHEMA

Fredag 30/8

 • 13-13.30 incheckning
 • 14.00 Matig välkomstfika
 • 15.30-17.30 matlagningsworkshop grupp1/yoga grupp 2
 • 17.30 Middag
 • 19.00 Samling vid lägerelden
 • 20.00 Kvällsfika
 • 20.30 Frukostförberedelser grupp 1

Lördag 31/8

 • 7.00 Lätt frukost i gästhuset
 • 7.30 – 9.30 matlagningsworkshop grupp1/ yoga grupp 2
 • 10.00 Brunch
 • 14.00 Lunch
 • 16-18.00 matlagningsworkshop grupp2/yoga grupp 1
 • 18.00 Middag
 • 19.30 Movment meditation
 • 20.30 Frukostförberedelser grupp 2

Söndag 1/9

 • 7.00 Lätt frukost i gästhuset
 • 7.30 – 9.30 matlagningsworkshop grupp2/yoga grupp 1
 • 10.00 Brunch
 • 11.00-12.00 Frågestund och utdelning av recept
 • 12.00 Avrundning & hemfärd

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Boende – Vi bor i enkelrum eller del i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är ljusa och rymliga.

Antal platser: 8

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

5 800 kr

Priset inkluderar:

 • Matlagningsworkshops i små grupper. 
 • Vår nutritionist Julia tipsar om vad du ska tänka på när du inkluderar mer grönt i din kost. 
 • Hur maten och hur du äter påverkar ditt välmående, inte minst matsmältningen
 • Skön yoga och utevistelse i våra vackra omgivningar.
 • Naturupplevelser och mys med djuren på gården om man vill
 • Boende 
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Lakan och handduk
 • Egen morgonrock på varje rum
 • Tvål, schampo & balsam finns. Även hårtork.

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

HITTA HIT

Med bil: https://goo.gl/maps/koEsvwDho22PKDCM8
Adress: Österrikevägen 11, 277 35 Kivik

Kollektivtrafik: Tåg till Simrishamn eller Kristianstad.
Buss 3 från Simrishamn i riktning mot Kristianstad. Närmsta hållplats: Mellby Skola.
Om du åker från Kristinanstad eller Brösarp är det buss 3 mot Simrishamn. Närmsta hållplats: Mellby Skola.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Fler av våra retreats

veganska godsaker/julias green kitchen

Sött & gott – veganska godsaker

30/11 2024.
Vill du lära dig laga läckra sötsaker med mer näringsrika ingredienser? Se hit! Vår matkreatör Julia guidar och visar er hur man kan göra nyttiga godsaker under denna inspirationsdag. 

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Shamanic healing & self care

24-27/10 2024. Hur skulle det vara om du närmande dig dina begränsande föreställningar som hindrar dig i ditt liv eller upplevs som tung energi, genom ett energimässigt eller andligt perspektiv?

Cacao ceremony & creativity

5 oktober 2024. Inspirationsdag.
Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

30/8-1/9 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

Womens temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Modern mystik

Modern Mystik

26-30/6 2024. Modern mystik & urgammal visdom går hand i hand.
Om du längtar du efter att införa vardagsmystik och magi i ditt liv och känna mer harmoni och samhörighet med cyklerna i naturen, då är denna retreaten för dig.

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

8-10/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Womens temple

Womens Temple

11/11 2023. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.