Inspirationsdag – yoga & det åttonde chakrat

 Inspirationsdag  30 juli 2023

 

Enligt yogatraditionen består människan inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem. Inom yogan arbetar vi med att balansera detta energisystem, det så kallade chakrasystemet, med avsikten att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet.

Oftast talas det om sju chakran, men i vissa traditioner finns det fler, och denna dag handlar om det åttonde chakrat.

 

I den yogiska filosofin ser man människan som en holistisk varelse dvs. att allting är en helhet, att alla delar påverkar varandra och att kroppens system är större och mer komplext än det vi kan se och ta på. Precis som i många andra österländska teorier tror man att kroppen inte bara består utav kött och blod utan även av energi. Allting som lever är energi.
Enligt yogan och kvantfysiken består människan och all annan materia av energivågor och att vi har  olika meridianer i kroppen eller Nadis som det även kallas. Dessa är energikanaler som går till och från olika energihjul energicentrum eller energivirvlar som är i ständig rörelse. Dessa energihjul kallas för chakran. Inget chakra står självt utan man ser chakrana som en enhet som arbetar tillsammans (chakrasystemet).

Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt. Yoga är ett utomordentligt verktyg att använda för att skapa balans. Oftast talas det om sju chakran, men i vissa traditioner finns det fler, och denna dag handlar om det åttonde chakrat.

 

Tänk dig att du dagligen kan koppla upp dig till ditt själsliga jag, din tidlösa aspekt, fylld av visdom, empati och erfarenhet som endast har en uppgift – att stötta dig.

 

Det åttonde chakrat har betytt mycket för mig personligen.
Det är placerat en bit ovanför huvudet och representerar din tidlösa, själsliga aspekt.
Rent visuellt ser jag det som en sfär av ljus, en ljuskropp som bär all min visdom och erfarenhet samlad. Ett levande energifält som jag kan öppna upp varje gång jag gör något viktigt för mig själv. Det åttonde chakrat hjälper mig hålla kontakt med den kloka och ärliga delen av mig själv som inte så lätt sveps med av allt som distraherar, sådant som jag ibland kallar ”the hungry ghost”

Idag kommer du att få bekanta dig med det åttonde chakrat och bjuda in din själs visdom till din kropp och ditt intellekt. Du får lära dig hur du skapar ett innerligt rum inom dig själv som inte så lätt påverkas av omvärldens brus. Vi kombinerar flödande yoga med guidade meditationer som hjälper dig att komma hem. På riktigt.

 

Livet flödar fram likt en flod oavsett om vi känner motstånd till det som sker eller försöker kontrollera så att det ska bli mer som vi vill och det är en sak att prata om tillit till livets flöde, men en annan sak att faktiskt vara i det.

 

Genom mångfasetterad flödande yoga, guidade meditationer och olika instrument såsom trumma, klangskålar, vindspel eller skallra utforskar vi kroppens rörelsepotential och hur vi kan bli mer avspända och trygga i vårt förhållande till livet och våra egna upplevelser. Ljud och flödande rörelser är väl beprövade metoder som stöttar oss i att komma närmare det tidlösa i oss. Det kan liknas vid känslan av att komma hem, att känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

 

Lärare under retreaten

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

SCHEMA

Lördag 30 juli

  • 09.30 Samling och välkomstfika
  • 10.00 Introduktion till det åttonde chakrat & neutralisering av nervsystemet
  • 10.30 Flödande yogaklass med avslutande vila  
  • 12.30 Lunch (vegan)
  • 14.00 Yogaklass & meditation med fokus på tillit och trygghet
  • 16.15 Fika & avslutande  samtal 
  • 17.00  Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

1500 SEK 

Utöver dagsprogrammet ingår en välkomstfika, lunch och eftermiddagsfika.

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till Kullåkra Gård. När du anmält dig genom bokaknappen längre ner kommer du få ett uppföljningsmejl med vidare information.

 

AVBOKNING

  • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
  • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Återhämtning & Inspiration

7-10/9 2023. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, få ny energi och inspiration.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Midsommarretreat – stå i din kraft

14-18/6 2023. Denna midsommarretreat är för kvinnor som vill äga sin kraft och fylla på sin kapacitet till tillit, trygghet, närvaro och inte minst öppna sig för sin feminina  urkraft.

Inspirationsdag – kreativitet

3/6 2023. Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.
Genom en inledande stilla meditation bjuds du att glänta på dörren till din själ och sedan skapa i lera och måla din egen  mandalasten. 

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Retreat till Flödet

28/4 – 1/5 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.