Grundning, styrka och sinnesro

6-9 maj 2021.

”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter)

Släpp in sömn, vila, frisk luft och näring. Stärk din kropp och dina sinnen genom yoga och vandring, lugna dina tankar med andning och meditation, sträck ut dig genom yin yoga och njut av naturens pånyttfödda kraft mitt i vårens blomning på vackra Österlen där land möter hav, jord möter himmel. Där du slår rot, litar på att dina vingar bär dig och möter doften av frihet. Under tre dagar kommer vi att utforska yoga som stärkande och läkande kraft genom guidade mjuka rörelser i både aktiva och lugnande flöden. Varje morgon startar med en tidig yogaklass som väcker lusten till utmaning och styrka. Vi njuter därefter av en kärleksfullt tillagad frukost i det mysiga lantköket eller ute i solen. Under dagens ljusaste timmar kommer vi att vandra i naturreservatet Stenshuvud, kanske prova kallt havsbad som renar och njuta av gårdens hemlagade lunch. Eller så väljer du att ta egen tid till dig själv. På eftermiddagen lär vi oss mer om hur vi kan laga näringsrik och mättande mat från växtriket, yogar, vilar, reflekterar och njuter av stillheten.

Efter gemensam middag samlas vi kring ljuset och reflekterar, mediterar, eller låter oss guidas i djup avspändhet och yin yoga.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Lena Alkstrand Brodin, RYT 500, har undervisat yoga sedan 2010. Lena bor i Helsingborg och ger öppna yogaklasser, privata kurser, retreats och workshops. Parallellt studerar Lena psykologi. Lena beskriver yoga som det sanna mötet med dig själv. Lena vill förmedla ett förhållningssätt till yogan som är funktionellt, individuellt och lekfullt och leder sina klasser från hjärtat. Att i varje utvald position känna in var i kroppen, tanken och känslan du är. Yoga är ett sätt att leva och vara som har följt henne sedan hennes första yogaklass 1997. Lena är djupt inspirerad av hennes lärare i Yinyoga Paul Grilley, Sarah Powers, Jason Crandell och Jo Phee.

 

SCHEMA

Torsdag 6 maj

 • 14.00 samling med fika och check-in
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 16.00 Yogaklass  
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Guidad djupavslappning
 • 22.00 Godnatt

Fredag 7 maj

 • 07.30 Te/kaffe, frukt
 • 08.00 Morgonyoga
 • 10.00 Brunch 
 • 11.00 Utflykt med lunch (eller egen vila)
 • 16.00 Workshop i växtbaserad matlagning
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Restorative yoga
 • 22.00 Godnatt

Lördag 8 maj

 • 07.30 Te/kaffe, frukt
 • 08.00 Morgonyoga
 • 10.00 Brunch 
 • 11.00 Utflykt med lunch (eller egen vila)
 • 16.00 Yin yoga
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Meditation
 • 22.00 Godnatt

Söndag 9 maj

 • 07.30 Te/kaffe, frukt
 • 08.00 Morgonyoga & avslutning
 • 10.00 Brunch & farväl

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Boende – Vi bor i delat dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. Max 10 deltagare.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 7 500 kr i delat dubbelrum

Priset inkluderar: mat och logi, alla yogaklasser, workshop i vegetarisk matlagning. 

Priset inkluderar ej: Ta med egen matta, filt och block, bolster och band, om du har. 

 

BOKNING

Du anmäler ditt intresse via mail till lena.brodin@icloud.com som återkommer med bekräftelse och betalningsinformation. 

I samband med bokningen skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning. Anmälan är bindande.  

Slutbetalning för retreaten skall vara mig tillhanda senast 30 dagar innan retreaten startar. 

 

BETALNING

Du betalar din retreat via bankgiro. När du betalat hela avgiften är din bokning aktiverad och din plats säkrad. Kvitto kommer via mejl.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan. 

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*  

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

COVID-19

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!  

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google. 

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar. 

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren på lena.brodin@icloud.com.

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta mig på lena.brodin@icloud.com eller 0705-556989.

Aktiviteter på Kullåkra

Homecoming Retreat

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Försommarljus på Österlen

4-6/6 2021.  Genom kraften från naturen och försommarens magiska ljus upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår eget inre ljus.

Yogaglädje Vinterretreat

5-7/2 2021. Planera in din återhämtning när mörkret kryper på. När blev du senast fullständigt omhändertagen, fick tid att möta dig själv, och under guidning utforska ditt inre?

Inspirationsdag med yoga, smoothies & more

11/7. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

En dag i stillhetens tecken

19/7. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Yoga, vandring & mustprovning

22/8. Dagen börjar med en skön yogaklass. Vi fortsätter dagen med vandring genom Österlens magiskt vackra landskap. Efter vandringen väntar äppelodlaren Diego på oss.

pilates gummiband

Pilates props

Den här klassen passar dig som har viss förståelserna för grunderna och vill fortsätta utmana din kroppskontroll, hållning och balans. Vi använder redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet!

Pilates Matwork

Den här klassen riktar sig främst till dig som är nybörjare. Lugnt och metodiskt går vi igenom grundprinciperna i pilates. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering.

Mediyoga

Mediyoga

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som passar alla som vill känna sig lugnare eller mindre stressade.

viryayoga rehab

Viryayoga Rehab

Passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och höfter, vi går igenom hela kroppen i ett lugnt tempo.

virya yoga

Viryayoga

Viryayoga är egentligen inte en yogaform, utan en metod som handlar om självstärkning och har stort fokus på biomekanik.

Welcome home

12-14/6 har vi en helgretreat för dej som vill väcka och känna mera av din livskraft och leva mer i linje med det som är bra och viktigt för dig.

Yoga – en väg till styrka och klarhet

23-26/7. Genom yoga, medveten rörelse, andning och närvaro, öppnar vi upp för vår egen kraft, visdom och kreativitet. Vi skapar möjlighet att vakna upp och leva mer i enlighet med det som känns viktigt för oss och ger glädje i vårt liv.

Yogaretreat på Österlen

Unika yogaretreats där mjuka kullar och böljande fält med lugnt betande djur sträcker sig hela vägen ner till havet.

Homecoming med Robin Tåg

13-16/8. Genom viryayogaklasser utforskar vi kroppens rörelsepotential och somatisk meditation som verktyg att upplevda känslan av “att komma hem” och “tillit” i kroppen.

Kraften i de fyra elementen

28-30/8 – Genom kraften i naturens fyra element upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår inre kraft. 

Vardagspaus för kropp, sinne & själ

4-6/9. Låt dig hitta den bästa versionen av dig själv där Italien möter Österlen! Denna helg inspireras vi och får ny energi genom yoga, god mat, och det vackra österlenska landskapet.

Filosofi som terapi

11-13/9. Hänge dig en hel helg med yoga, meditation, samtal och föreläsningar med Josephine Selander och Gustav Jonsson med utgångspunkt från deras bok Filosofi som terapi.

yogaretreat

The Deep Heart med Livia Wanntorp

17-20/9. The Deep Heart Retreat är för dig som under denna långhelg vill ta hand om dig själv. Genom yoga, journaling och närheten till naturen får du möjlighet att nå fram till det som på riktigt betyder något för dig, alltså att komma närmare ditt eget hjärta!

You are enough, Self-care retreat

2-4/10. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Yin & Restorative

8-11/10. Varmt välkommen till en helg för återhämtning och stillhet. Genom Restorative, Yinyoga och meditation låter vi kropp och sinne slappna av, över på att släppa taget om det som inte längre ger näring och lär oss att vila i nuet.