Grundning, Styrka och Sinnesro

Uppdatering 7 november: denna retreat är fullbokad. Anmäl dig till kursledaren för reservlista. 

 

5-8 maj 2022.

”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter)

Släpp in sömn, vila, frisk luft och näring. Stärk din kropp och dina sinnen genom yoga och vandring, lugna dina tankar med andning och meditation, sträck ut dig genom yin yoga och njut av naturens pånyttfödda kraft mitt i vårens blomning på vackra Österlen där land möter hav, jord möter himmel. Där du slår rot, litar på att dina vingar bär dig och möter doften av frihet.

Under tre dagar kommer vi att utforska yoga som stärkande och läkande kraft genom guidade mjuka rörelser i både aktiva och lugnande flöden. Varje morgon startar med en tidig yogaklass som väcker lusten till utmaning och styrka. Vi njuter därefter av en kärleksfullt tillagad frukost i det mysiga lantköket eller ute i solen. Under dagens ljusaste timmar kommer vi att vandra i naturreservatet Stenshuvud, kanske prova kallt havsbad som renar och njuta av gårdens hemlagade lunch. Eller så väljer du att ta egen tid till dig själv. På eftermiddagen lär vi oss mer om hur vi kan laga näringsrik och mättande mat från växtriket, yogar, vilar, reflekterar och njuter av stillheten.

Efter gemensam middag samlas vi kring ljuset och reflekterar, mediterar, eller låter oss guidas i djup avspändhet och yin yoga.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Lena Alkstrand Brodin, RYT 500, har undervisat yoga sedan 2010. Lena bor i Helsingborg och ger öppna yogaklasser, privata kurser, retreats och workshops. Parallellt studerar Lena psykologi. Lena beskriver yoga som det sanna mötet med dig själv. Lena vill förmedla ett förhållningssätt till yogan som är funktionellt, individuellt och lekfullt och leder sina klasser från hjärtat. Att i varje utvald position känna in var i kroppen, tanken och känslan du är. Yoga är ett sätt att leva och vara som har följt henne sedan hennes första yogaklass 1997. Lena är djupt inspirerad av hennes lärare i Yinyoga Paul Grilley, Sarah Powers, Jason Crandell och Jo Phee.

 

SCHEMA

Torsdag 5 maj

 • 14.00 samling med fika och check-in
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 16.00 Yogaklass  
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Guidad djupavslappning
 • 22.00 Godnatt

Fredag 6 maj

 • 07.30 Te/kaffe, frukt
 • 08.00 Morgonyoga
 • 10.00 Brunch 
 • 11.00 Utflykt med lunch (eller egen vila)
 • 16.00 Workshop i växtbaserad matlagning
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Restorative yoga
 • 22.00 Godnatt

Lördag 7 maj

 • 07.30 Te/kaffe, frukt
 • 08.00 Morgonyoga
 • 10.00 Brunch 
 • 11.00 Utflykt med lunch (eller egen vila)
 • 16.00 Yin yoga
 • 18.30 Middag 
 • 20.00 Meditation
 • 22.00 Godnatt

Söndag 8 maj

 • 07.30 Te/kaffe, frukt
 • 08.00 Morgonyoga & avslutning
 • 10.00 Brunch & farväl

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 7 500 kr i delat dubbelrum

Priset inkluderar: mat och logi, alla yogaklasser, workshop i vegetarisk matlagning. 

Priset inkluderar ej: Ta med egen matta, filt och block, bolster och band, om du har. 

 

BOKNING

Du anmäler ditt intresse via mail till lena.brodin@icloud.com som återkommer med bekräftelse och betalningsinformation. 

I samband med bokningen skall en anmälningsavgift på 1 500 kr betalas. Denna räknas av vid din slutbetalning. Anmälan är bindande.  

Slutbetalning för retreaten skall vara mig tillhanda senast 30 dagar innan retreaten startar. 

 

BETALNING

Du betalar din retreat via bankgiro. När du betalat hela avgiften är din bokning aktiverad och din plats säkrad. Kvitto kommer via mejl.

 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan minus bokningsavgiften på 1 500 kr.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan.*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1 500 kr mot uppvisande av intyg från läkare

 

COVID-19

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan. Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Uppdatering 7 november: denna retreat är fullbokad. Anmäl dig till kursledaren för reservlista. 

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren på lena.brodin@icloud.com.

 

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta Lena på lena.brodin@icloud.com eller 0705-556989.

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Det gröna köket – matlagning & yoga

1-4/9 2022. Välkommen till en inspirationshelg med matlagning och skön, flödande yoga. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Sounding Life – En dagsretreat för din kropp och röst

28/8 2022. Vad säger min röst om mig bakom ord och meningar? Varifrån kommer rösten i mig? Vem blir jag när jag hittar min röst? Sounding Life använder sig av kroppen, andningen och dess ljud för att öppna upp något större i dig.

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

4-7/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Midsommar retreat med blomstermagi och kvinnokraft

16-19/6 2022. Vi ses när Österlen är som vackrast, när fåglarna sjunger och när blommorna doftar som starkast. I den undersköna naturen öppnar vi våra hjärtan för livets magi. Vi flödar i feminin yoga, finner stillhet i naturen, badar i havet, mediterar i soluppgången och sjunger mantran vid lägerelden.

Wise Woman

26-29/5 2022. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Grundning, Styrka och Sinnesro

5-8/5 2022. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Nymåne – Nystart

28/4-1/5 2022. Månen hjälper oss att hitta vår inre rytm genom att vi flyttar vårt medvetande bort från tidsscheman bestämda av arbete, skola och familjeliv, till en större, mer långsam och ständigt återkommande rytm.

Det gröna köket – Pilates & matlagning

31/3-3/4 2022. Välkommen på en inspirationshelg till det gröna köket & pilates! På schemat står matlagningsworkshops och stärkande pilates som passar de allra flesta. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Vinterretreat

6-9/1 2022. Vi vet hur man reser. Men vet vi hur vi hittar hem? Under den här retreaten med Robin Tåg och Kristina Dürr kommer vi att mer djupgående utforska meningen med att ”komma hem”.

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.