Försommarljus på Österlen

4-6 juni 2021. Genom kraften från naturen och försommarens magiska ljus upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår eget inre ljus.

”Tro alltid på ljuset, skönheten, styrkan, modet, kraften, sårbarheten och sanningen i dig.” ~ Sofia Sivertsdotter

 

När sommaren närmar sig är Österlen som allra vackrast. Solen glimmar i Hanöbukten, äppelträden blommar i Kivik och grönskan spirar på backarna i Brösarp. Följ med på denna yogaweekend, där vi är ett med naturen, långt ifrån vardag och storstadens brus. Här finner du lugnet och friden med möjlighet att höra dina egna andetag, med Österlens vidder och dess fridfulla djur, som betar alldeles utanför knuten, uppfyllda av förväntan inför den annalkande sommaren.

Retreatet går i ljusets tecken, där vi ständigt använder naturen som inspiration. Under de ljusaste dagarna på året, vänder vi blicken inåt, för att finna ny styrka och inspiration men även tillit till återhämtningens läkande stillhet. Det blir ett personligt retreat med max 10 deltagare, samvaro och häng med likasinnade utlovas.

Yogan passar alla nivåer, men kan förstås vara både fysiskt och mentalt utmanande, såsom yogan ju är. Inga förkunskaper behövs. Vi blandar både yin och yang, med mer yang på morgonen och större inslag av yin på eftermiddag och kväll.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Ewa Hagert är ledare under retreatet. Ewa har praktiserat yoga i snart 10 år och undervisat i 5. Ewa är registrerad yogalärare hos Yoga Alliance med över 1000 undervisningstimmar och utbildningar i flera yogafomer, bl.a. vinyasa, yin, yoga nidra och Reiki. Ewa har sin bas i Malmö.

Ewa brinner för att leda sina elever till sin inre kraft, sin inre sanning och därigenom sin passion och styrka. Utöver yogans helande kraft använder hon verktyg som meditation och pranayama, reiki, journaling, sharing och olika ceremonier.

 

SCHEMA

Fredag 4 juni

 • 14.00 Samling och välkomstfika
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 15.30 Yoga
 • 19.00 Middag
 • 21.00 Kvällsmeditation

Lördag 5 juni

 • 07.00 Frukt och te
 • 07.30 Yoga
 • 10.00 Brunch
 • Egentid/utflykt där vi tar med lunch
 • 15.00 Mellanmål
 • 15.30 Yoga
 • 19.00 Middag
 • 20.30 Kvällsmeditation & Eldceremoni

Söndag 6 juni

 • 07.00 Frukt och te/kaffe
 • 07.30 Yoga
 • 10.00 Brunch
 • Tid för deltagarna att tömma sängar, packa, egen tid
 • 12.00 Yoga
 • 14.00 Lunch
 • 15.00 Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Boende – Vi bor i delat dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. Max 10 deltagare.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

 

KOSTNAD

4895 kr i delat dubbelrum

Priset inkluderar:

 • Boende i delat dubbelrum med delat badrum, 2 nätter

 • 5 Yogaklasser

 • Meditationer och guidade praktiska skrivövningar

 • 2 kvällsceremonier

 • Mindfulnesspromenad

 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier)

 • Lakan och handduk

Priset inkluderar ej:

 • Transport

 

BETALNING

Du betalar denna retreat direkt till kursledaren som kommer att skicka ett uppföljningsmejl med vidare information till dig när du bokat din plats. Se nedan.

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att följa instruktioner på ledarens hemsida: https://www.ewahagertyoga.se/retreat-osterlen/ 

 

AVBOKNING

Kontakta kursledaren för villkor.

ewahagertyoga@gmail.com

Tel 0766-323208

 

COVID-19

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på Covid-19. Läs mer om det genom att klicka på länkarna nedan.

Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av nya Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskydd.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!  

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google. 

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar. 

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på ewahagertyoga@gmail.com.

 

Aktiviteter på Kullåkra

Grundning, styrka och sinnesro

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Homecoming Retreat

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Yogaglädje Vinterretreat

5-7/2 2021. Planera in din återhämtning när mörkret kryper på. När blev du senast fullständigt omhändertagen, fick tid att möta dig själv, och under guidning utforska ditt inre?

Inspirationsdag med yoga, smoothies & more

11/7. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

En dag i stillhetens tecken

19/7. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Yoga, vandring & mustprovning

22/8. Dagen börjar med en skön yogaklass. Vi fortsätter dagen med vandring genom Österlens magiskt vackra landskap. Efter vandringen väntar äppelodlaren Diego på oss.

pilates gummiband

Pilates props

Den här klassen passar dig som har viss förståelserna för grunderna och vill fortsätta utmana din kroppskontroll, hållning och balans. Vi använder redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet!

Pilates Matwork

Den här klassen riktar sig främst till dig som är nybörjare. Lugnt och metodiskt går vi igenom grundprinciperna i pilates. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering.

Mediyoga

Mediyoga

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som passar alla som vill känna sig lugnare eller mindre stressade.

viryayoga rehab

Viryayoga Rehab

Passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och höfter, vi går igenom hela kroppen i ett lugnt tempo.

virya yoga

Viryayoga

Viryayoga är egentligen inte en yogaform, utan en metod som handlar om självstärkning och har stort fokus på biomekanik.

Welcome home

12-14/6 har vi en helgretreat för dej som vill väcka och känna mera av din livskraft och leva mer i linje med det som är bra och viktigt för dig.

Yoga – en väg till styrka och klarhet

23-26/7. Genom yoga, medveten rörelse, andning och närvaro, öppnar vi upp för vår egen kraft, visdom och kreativitet. Vi skapar möjlighet att vakna upp och leva mer i enlighet med det som känns viktigt för oss och ger glädje i vårt liv.

Yogaretreat på Österlen

Unika yogaretreats där mjuka kullar och böljande fält med lugnt betande djur sträcker sig hela vägen ner till havet.

Homecoming med Robin Tåg

13-16/8. Genom viryayogaklasser utforskar vi kroppens rörelsepotential och somatisk meditation som verktyg att upplevda känslan av “att komma hem” och “tillit” i kroppen.

Kraften i de fyra elementen

28-30/8 – Genom kraften i naturens fyra element upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår inre kraft. 

Vardagspaus för kropp, sinne & själ

4-6/9. Låt dig hitta den bästa versionen av dig själv där Italien möter Österlen! Denna helg inspireras vi och får ny energi genom yoga, god mat, och det vackra österlenska landskapet.

Filosofi som terapi

11-13/9. Hänge dig en hel helg med yoga, meditation, samtal och föreläsningar med Josephine Selander och Gustav Jonsson med utgångspunkt från deras bok Filosofi som terapi.

yogaretreat

The Deep Heart med Livia Wanntorp

17-20/9. The Deep Heart Retreat är för dig som under denna långhelg vill ta hand om dig själv. Genom yoga, journaling och närheten till naturen får du möjlighet att nå fram till det som på riktigt betyder något för dig, alltså att komma närmare ditt eget hjärta!

You are enough, Self-care retreat

2-4/10. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Yin & Restorative

8-11/10. Varmt välkommen till en helg för återhämtning och stillhet. Genom Restorative, Yinyoga och meditation låter vi kropp och sinne slappna av, över på att släppa taget om det som inte längre ger näring och lär oss att vila i nuet.