Inspirationsdag – fira ljusets återkomst

Inspirationsdag 1 april 2023

 

Kom och fira ljusets återkomst med oss idag, nu när vårdagjämningen kommit och ta farväl av vintern. Mitt emellan midvinter och midsommar infaller vårdagjämningen. Då brukar man säga att dag och natt är lika långa. Traditionellt har man räknat detta som vårens första dag.

 

Väck ditt eget inre ljus och välkomna årets ljusa årstid genom att yoga, dansa och meditera till solen. Genom mångfasetterad flödande yoga, dans, guidade meditationer och olika instrument såsom trumma, klangskålar, vindspel eller skallra utforskar vi kroppens rörelsepotential och bli mer avspända och trygga i vårt förhållande till livet och våra egna upplevelser. På så vis kan vi få kontakt med det ljus som alltid brinner inom oss.

Livet flödar fram likt en flod oavsett om vi känner motstånd till det som sker eller försöker kontrollera så att det ska bli mer som vi vill. Det är en sak att prata om tillit till livets flöde, men en annan sak att faktiskt vara i det.

Ljud och flödande rörelser är väl beprövade metoder som stöttar oss i att komma närmare det tidlösa i oss. Det kan liknas vid känslan av att komma hem, hem till sitt inre ljus och känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

 

Dansmeditation

Dansmeditation – dels med guidning, dels intuitivt till musik får du en möjlighet att bli mer närvarande här och nu och komma hem till dig själv ett ögonblick i taget. Ingen tidigare vana är nödvändig, bara en öppenhet för att din kropp vet vad du behöver när du släpper tankarna på att duga, att göra rätt eller hur det borde se ut. Inga speciella steg att följa, ingen danslärare eller speciell koreografi – allt är upp till dig!
Musiken är varierad och vi hoppas att den skall inspirera dig i ditt utforskande av den fria rörelsens magi och väcka din lust till livet och den kommande ljusa årstiden.

 

LÄRARE UNDER DAGEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga, pilates, meditation och hälsa. Genom sin personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

På senare tid håller hon kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara BrachJack KornfieldBjörn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm.

 

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

DAGENS UPPLÄGG

1 april

  • 09.30 Samling med god och nyttig smoothie
  • 10.00 Introduktion och meditation till solen
  • 10.30 Yogaklass
  • 13.00 Lunch (vegan)
  • 14.30 Guidad dansmeditation *
  • 15.30 Djup vila
  • 16.30 Grön detox juice och smarrig rawboll
  • 17.00 Avslutande samtal och frågestund
  • Hemfärd

 

 • KOSTNAD

Pris: 1 500 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Alla guidade meditationer
 • Stillsam, inkännande yoga
 • Djupavspänning
 • Reflektioneövningar
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice

 

BETALNING

När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften antingen via bankgiro eller Swish.
Den inbetalningen bekräftar din bokning.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

Swish: 123 173 85 82

(Kullåkra Gård)

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.

 

BOKA DIN PLATS

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Återhämtning & Inspiration

7-10/9 2023. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, få ny energi och inspiration.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Midsommarretreat – stå i din kraft

14-18/6 2023. Denna midsommarretreat är för kvinnor som vill äga sin kraft och fylla på sin kapacitet till tillit, trygghet, närvaro och inte minst öppna sig för sin feminina  urkraft.

Inspirationsdag – kreativitet

3/6 2023. Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.
Genom en inledande stilla meditation bjuds du att glänta på dörren till din själ och sedan skapa i lera och måla din egen  mandalasten. 

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Retreat till Flödet

28/4 – 1/5 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.