En dag i stillhetens tecken

Uppdatering 16 juli 2020

Denna workshop är nu fullbokad. 

 

Workshop 19 juli 2020

Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig?

Tänk om det bara handlar om att sakta ner farten en aning och upptäcka vad du redan bär med dig?

 

Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron. Du lär dig att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och bli stadigare inombords.
Du kan varsamt närma dig ditt inre universum och nosa på den levande stillhet du alltid bär med dig.

 

VAD GÖR MAN PÅ EN MEDITATIONSRETREAT?

Så lite som möjligt. Du tillåter dig helt enkelt en paus i vardagen för att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Genom medveten närvaro i andning, kropp och rörelse kan du komma lite mer under ytan och lättare närma dig din inre visdomskälla, din intuition. Det kan du inte skapa genom att göra mer, det handlar mer om att skala av, släppa taget och göra dig själv tillgänglig för denna stillhet som alla människor bär med sig även om de flesta inte vet hur man hittar dit.
Däremot kan de flesta av oss känna att det finns något mer. Kanske längtar du efter något som känns diffust eller otydligt, ändå har du haft glimtar av det då och då när allt stämmer och du är i harmoni med livet och det som händer.

Det är här du kan växa i tillit och stärka din empatiska sida för dig själv och andra och få mer tillgång till hela din intelligens och möter något mer än det du brukar möta till vardags form av tankar och vilja.

 

HUR MEDITERAR MAN?
Du kan att sitta på en kudde på golvet eller i en stol om det passar din kropp bättre. Ibland kommer du att ligga ned på en yogamatta för djup avspänning. Vi provar på stående meditation och aktiv meditation till musik.
Alla meditationer är guidade och du blir vägledd att släppa taget om allt du tycker dig behöva hålla koll på och luta dig in i något rofyllt och stilla.
Tag med yogamatta och en filt till djupavslappningen. Inga förkunskaper behövs. Bär bekväma kläder som ej sitter åt för tajt.

Dagen kommer mestadels att fortgå under tystnad, men det kommer att finnas plats för frågor och samtal under vissa tider.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga, pilates, meditation och hälsa. Genom sin personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm.

 

DAGENS UPPLÄGG

19 juli

  • 09.30 Samling med te och frukt
  • 10.00 Introduktion och meditation
  • 11.15 Djupavspänning
  • 12.15 Lunch i tystnad och egen tid
  • 13.30 Guidad meditation
  • 14.15 Grön detox juice och egen tid
  • 15.00 Guidad meditation – stående
  • 15.30 Aktiv meditation till musik
  • 16.15 Kort vila
  • 16.30 Avslutande samtal och frågestund
  • 17.30 Hemfärd

   

  Mindre förändringar i programmet kan förekomma

 

KOSTNAD

Pris: 1 095 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Alla guidade meditationer
 • Djupavspänning
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice*

 

BETALNING

När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften (1 095 kr) antingen via bankgiro eller Swish. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

Swish: 123 173 85 82

(Alinder Affärsutveckling AB)

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 3 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 3 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

 

BOKA DIN PLATS

Uppdatering 16 juli 2020

Denna workshop är nu fullbokad. 

Aktiviteter på Kullåkra

Grundning, styrka och sinnesro

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Homecoming Retreat

12-15/8 2021. Varmt välkommen med på denna sensommarretreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Försommarljus på Österlen

4-6/6 2021.  Genom kraften från naturen och försommarens magiska ljus upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår eget inre ljus.

Yogaglädje Vinterretreat

5-7/2 2021. Planera in din återhämtning när mörkret kryper på. När blev du senast fullständigt omhändertagen, fick tid att möta dig själv, och under guidning utforska ditt inre?

Inspirationsdag med yoga, smoothies & more

11/7. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

Yoga, vandring & mustprovning

22/8. Dagen börjar med en skön yogaklass. Vi fortsätter dagen med vandring genom Österlens magiskt vackra landskap. Efter vandringen väntar äppelodlaren Diego på oss.

pilates gummiband

Pilates props

Den här klassen passar dig som har viss förståelserna för grunderna och vill fortsätta utmana din kroppskontroll, hållning och balans. Vi använder redskap som foamroller, flexband, viktbollar och wobblies, vilket går att variera i oändlighet!

Pilates Matwork

Den här klassen riktar sig främst till dig som är nybörjare. Lugnt och metodiskt går vi igenom grundprinciperna i pilates. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra utförs liggande och innefattar olika moment som till exempel kroppsscanning, andningsövningar och visualisering.

Mediyoga

Mediyoga

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som passar alla som vill känna sig lugnare eller mindre stressade.

viryayoga rehab

Viryayoga Rehab

Passar extra bra för dig som har smärta eller känner dig stel och trött i rygg och höfter, vi går igenom hela kroppen i ett lugnt tempo.

virya yoga

Viryayoga

Viryayoga är egentligen inte en yogaform, utan en metod som handlar om självstärkning och har stort fokus på biomekanik.

Welcome home

12-14/6 har vi en helgretreat för dej som vill väcka och känna mera av din livskraft och leva mer i linje med det som är bra och viktigt för dig.

Yoga – en väg till styrka och klarhet

23-26/7. Genom yoga, medveten rörelse, andning och närvaro, öppnar vi upp för vår egen kraft, visdom och kreativitet. Vi skapar möjlighet att vakna upp och leva mer i enlighet med det som känns viktigt för oss och ger glädje i vårt liv.

Yogaretreat på Österlen

Unika yogaretreats där mjuka kullar och böljande fält med lugnt betande djur sträcker sig hela vägen ner till havet.

Homecoming med Robin Tåg

13-16/8. Genom viryayogaklasser utforskar vi kroppens rörelsepotential och somatisk meditation som verktyg att upplevda känslan av “att komma hem” och “tillit” i kroppen.

Kraften i de fyra elementen

28-30/8 – Genom kraften i naturens fyra element upplever vi yogan i både kropp och sinne. En weekend för återhämtning, balans och styrka, där vi öppnar upp för vår inre kraft. 

Vardagspaus för kropp, sinne & själ

4-6/9. Låt dig hitta den bästa versionen av dig själv där Italien möter Österlen! Denna helg inspireras vi och får ny energi genom yoga, god mat, och det vackra österlenska landskapet.

Filosofi som terapi

11-13/9. Hänge dig en hel helg med yoga, meditation, samtal och föreläsningar med Josephine Selander och Gustav Jonsson med utgångspunkt från deras bok Filosofi som terapi.

yogaretreat

The Deep Heart med Livia Wanntorp

17-20/9. The Deep Heart Retreat är för dig som under denna långhelg vill ta hand om dig själv. Genom yoga, journaling och närheten till naturen får du möjlighet att nå fram till det som på riktigt betyder något för dig, alltså att komma närmare ditt eget hjärta!

You are enough, Self-care retreat

2-4/10. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

Yin & Restorative

8-11/10. Varmt välkommen till en helg för återhämtning och stillhet. Genom Restorative, Yinyoga och meditation låter vi kropp och sinne slappna av, över på att släppa taget om det som inte längre ger näring och lär oss att vila i nuet.