En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

 

Inspirationsdag 28 juli 2024

 

Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Om det bara handlar om att sakta ner farten en aning och upptäcka vad du redan bär med dig?

 

Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron. Du lär dig att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och bli stadigare inombords.
Du kan varsamt närma dig ditt inre universum och nosa på den levande stillhet du alltid bär med dig.

Den här dagen vänder sig till dig som på ett djupare plan vill utforska hur du mer klokt och insiktsfullt kan leva med en väl utvecklad empatisk fingertoppskänsla utan att bli överväldigad av livets alla vändningar.
Vi närmar oss frågor som hur du kan skapa tröst och tillit i din egen tillvaro och stärka känslan av samhörighet. Om modet att göra någon annan besviken för att du behöver stå upp för dina egna livsval.

Vi talar om självmedkänsla – att ge och ta emot din egen näring.

 

Självmedkänsla har ingenting med självmedlidande, svaghet eller egoism att göra. Snarare ger den oss en möjlighet att stödja oss själva i svåra situationer.

Det ligger i människans natur att inte vara perfekt, att göra misstag, att ibland handla ogenomtänkt! Självmedkänsla ger oss det stödet och den omtanken som vi själva skulle ge en god vän i dessa situationer, istället för att plåga oss själva med kritik och grubblerier. Vi lär oss att själva bli vår egen goda vän.

Att utöva självmedkänsla kan ge dig kraftfulla verktyg på din livsresa, en känsla av att vara hållen, inte minst genom svåra och utmanande känslor genom att öka din motståndskraft och din förmåga att navigera i den snåriga terrängen av stress, skuld, sorg, oro och ilska, för att nämna några.

Forskning är tydligt till stöd för självmedkänsla som ett sätt att hantera alla möjliga psykologiska utmaningar genom att hjälpa dig att vara snäll och tålmodig med dig själv när du möter dem.

 

VAD GÖR MAN PÅ EN MEDITATIONSRETREAT?

Så lite som möjligt. Du tillåter dig helt enkelt en paus i vardagen för att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Genom medveten närvaro i andning, kropp och rörelse kan du komma lite mer under ytan och lättare närma dig din inre visdomskälla, din intuition. Det kan du inte skapa genom att göra mer, det handlar mer om att skala av, släppa taget och göra dig själv tillgänglig för denna stillhet som alla människor bär med sig även om de flesta inte vet hur man hittar dit.
Däremot kan de flesta av oss känna att det finns något mer. Kanske längtar du efter något som känns diffust eller otydligt, ändå har du haft glimtar av det då och då när allt stämmer och du är i harmoni med livet och det som händer.

Det är här du kan växa i tillit och stärka din empatiska sida för dig själv och andra och få mer tillgång till hela din intelligens och möter något mer än det du brukar möta till vardags form av tankar och vilja.

 

HUR MEDITERAR MAN?
Du kan att sitta på en kudde på golvet eller i en stol om det passar din kropp bättre. Ibland kommer du att ligga ned på en yogamatta för djup avspänning. Vi provar på stående meditation och aktiv meditation till musik.
Alla meditationer är guidade och du blir vägledd att släppa taget om allt du tycker dig behöva hålla koll på och luta dig in i något rofyllt och stilla.
Tag med yogamatta och en filt till djupavslappningen. Inga förkunskaper behövs. Bär bekväma kläder som ej sitter åt för tajt.

Dagen kommer mestadels att fortgå under tystnad, men det kommer att finnas plats för frågor och samtal under vissa tider.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare (RYT-500)  Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga och meditation. Hon är även utbildad i yinyoga, restorative yoga och rehabyoga,  pilates och idrottsmassage med egen praktik under många år. Som utbildad hälsorådgivare har hon motiverat många till en hälsosammare livsstil och har hållit många föredrag, kurser och retreater utomlands.

2016 gick hon Awakening Womens ledarskapträning – Womens Temple group facilitator training  och deltar regelbundet i fortbildning genom Goddess Wisdom School och håller även egna kvinnocirklar och är mycket intresserad av kraften i den feminina energin, mytologi som kan hjälpa oss förstå oss själva och den levande gudinnan i oss alla.

Kristina har nyligen avslutat en längre utbildning i shamansk energimedicin  (en metod eller sätt att närma sig begränsande föreställningar som hindrar oss i våra liv eller upplevs som tung energi,  genom ett energimässigt eller andligt perspektiv), med The Four Winds, som anses vara den ledande skolan inom shamansk energimedicin och healing, grundad av Dr. Alberto Villoldo, och har idag ett certifikat som Master Practitioner of shamanic energy medicine.

Genom sin personliga och långa erfarenhet av meditation, sin passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm, utrymma att få tänka fritt och höra sin egen röst.

Några av hennes andliga förebilder är bland annat Adyashanti, Tara Brach, Jack Kornfield, Björn Natthiko Lindeblad och Sara Blondin. 

 

DAGENS UPPLÄGG

28 juli

  • 09.30 Samling med nyttig och god smoothie
  • 10.00 Introduktion och meditation
  • 11.15 Djupavspänning –  Yoga nidra
  • 12.30 Lunch (vegan) i tystnad och egen tid
  • 14.00 Guidad meditation
  • 15.00 Guidad meditation – stående
  • 15.15 Aktiv meditation till musik
  • 16.00 Djup vila
  • 16.30 Avslutande samtal med fika och frågestund
  • 17.30 Hemfärd

   

  Mindre förändringar i programmet kan förekomma

 

MAT 

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

Pris: 1 695 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Alla guidade meditationer
 • Djupavspänning
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan 2015 och driver företaget Julias Green kitchen som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

 

BOKA

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

 

BETALNING

När du bokar din plats (se nedan) på workshopen betalar du kursavgiften antingen via bankgiro eller Swish.
Den inbetalningen bekräftar din bokning.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

Swish: 123 173 85 82

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start återbetalas 50% av bokningens värde.

 

HITTA HIT

Med bil: https://goo.gl/maps/koEsvwDho22PKDCM8
Adress: Österrikevägen 11, 277 35 Kivik

Kollektivtrafik: Tåg till Simrishamn eller Kristianstad.
Buss 3 från Simrishamn i riktning mot Kristianstad. Närmsta hållplats: Mellby Skola.
Om du åker från Kristinanstad eller Brösarp är det buss 3 mot Simrishamn. Närmsta hållplats: Mellby Skola.

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att klicka på BOKA-knappen längst ner på sidan.

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.