En dag i meditationens tecken

Dagretreat 3 juli 2021

Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig?

Tänk om det bara handlar om att sakta ner farten en aning och upptäcka vad du redan bär med dig?

 

Den här dagen ägnas åt meditation och reflektion.
Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron. Du lär dig att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och bli stadigare inombords.
Du kan varsamt närma dig ditt inre universum och nosa på den levande stillhet du alltid bär med dig.

 

VAD GÖR MAN PÅ EN MEDITATIONSRETREAT?

Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

Du vänder dig in mot din samlade inneboende intelligens som finns redan inom dig, och står stadigt när allt annat gungar. Den kan hjälpa dig skilja på självkritik och vilja till utveckling och bli din kompass, ditt ankare och roder för att lite lättare navigera genom livets grynnor och skär.

En sådan här dag handlar mindre om vad du gör och mer om din attityd och intention till det.

Genom meditation i både stillhet och rörelse kommer du att guidas tryggt i olika övningar som hjälper dig att hitta en lite rymligare plats inombords och stötta dig i att leva från en mer innerlig plats inom dig.

Om du vill, ta gärna med en vacker anteckningsbok för att skriva ner reflektioner som ofta dyker upp när det inre bruset skingras.

Genom medveten närvaro i andning, kropp och rörelse kan du komma lite mer under ytan och lättare närma dig din inre visdomskälla, din intuition. Det kan du inte skapa genom att göra mer, det handlar mer om att skala av, släppa taget och göra dig själv tillgänglig för denna stillhet som alla människor bär med sig även om de flesta inte vet hur man hittar dit.

Däremot kan de flesta av oss känna att det finns något mer. Kanske längtar du efter något som känns diffust eller otydligt, ändå har du haft glimtar av det då och då när allt stämmer och du är i harmoni med livet och det som händer. Det är här du kan växa i tillit och stärka din empatiska sida för dig själv och andra och få mer tillgång till hela din intelligens och möter något mer än det du brukar möta till vardags form av tankar och vilja.

 

HUR MEDITERAR MAN?

Du kan att sitta på en kudde på golvet eller i en stol om det passar din kropp bättre. Ibland kommer du att ligga ned på en yogamatta för djup avspänning. Vi provar på stående meditation och aktiv meditation till musik, kanske även gående meditation.
Alla meditationer är guidade och du blir vägledd att släppa taget om allt du tycker dig behöva hålla koll på och luta dig in i något rofyllt och stilla.
Tag med yogamatta och en filt till djupavslappningen. Inga förkunskaper behövs. Bär bekväma kläder som ej sitter åt för tajt.

Dagen kommer mestadels att fortgå under tystnad, men det kommer att finnas plats för frågor och samtal under vissa tider.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga, pilates, meditation och hälsa. Genom sin personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm.

 

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan fem år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

 

DAGENS UPPLÄGG

3 juli

  • 09.30 Samling med läcker smoothie
  • 10.00 Introduktion och meditation
  • 11.30 Gående meditation (utomhus om vädret tillåter)
  • 12.00 Lunch i tystnad och egen tid
  • 13.30 Djupavspänning – yoga nidra
  • 14.15 Grön detox juice, nyttig godsak och frågestund
  • 15.00 Guidad meditation – stående
  • 15.30 Aktiv meditation till musik
  • 16.30 Avslutande samtal och hemfärd

 

KOSTNAD

Pris: 1 500 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • Alla guidade meditationer
 • Djupavspänning
 • Samtal och frågestund
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice
 • Läcker smoothie
 • Recept på dagens meny

 

BETALNING

När du bokar din plats  på denna dagretreat betalar du kursavgiften via bankgiro.

När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom. Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan får du full återbetalning mot uppvisande av intyg från läkare.
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Fler av våra retreats

The Still Place Within

26-28/11 2021. ”Det finns en plats i varje människa där vi kan vila hela tiden, oavsett omständigheterna. Av olika skäl har många av oss glömt den platsen.” /Björn Natthiko Lindeblad

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Hälsoweekend – Kom igång!

29-31/10 2021. Vill komma igång med en hälsosammare livsstil, men får inte riktigt till det? Denna helgen bjuds du på en mängd tips om mat, träning och avspänning som vi hoppas ska ge dig såväl inspiration och energi som välbehövlig återhämtning.

Self-care retreat – You are enough

14-17/10 2021. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

The Art of Nourishment

29/9-3/10 2021. Balance your hormones, enhance your digestion, boost your energy and banish negative body talk. This week is about celebrating life and falling in love with food again!

Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19/9 2021. Välkommen på höstretreaten Transformation där vi, genom lugn dynamisk yoga, yin yoga, yoga nidra, restorative, Mindfulness och mental träning omvandlar stress till större livsharmoni. Med hjälp av yoga, närheten till naturen och kärleksfullt lagad mat är både återhämtning och avslappning garanterade!

Återhämtning & Inspiration

2-5/9 2021. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Hälsoweekend – Det gröna köket

26-29/8 2021. Välkommen till en introduktion till det växtbaserade köket! På schemat står matlagningsworkshops, skön yoga som passar alla, återhämtning och naturupplevelser och mys med djuren på gården för den som vill.

Homecoming Retreat

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Dagretreat med yoga, smoothies & more

17/7 2021. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

En dag i meditationens tecken

3/7 2021. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

The Wise Heart

17-20/6 2021. Inom dig bär du en obegränsad kapacitet för kärlek, glädje, orubblig frihet och för samhörighet med livet självt. Låt ditt kloka hjärta visa dig vägen.