Dagretreat med yoga, smoothies & more

Dagretreat 17 juli 2021

Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

Din kropp blir stark och smidig av att yoga och är ett fantastiskt redskap för lugna och lyfta sinnet och ge perspektiv på saker och ting.

Genom viryayoga och motiverande yogatalk hoppas vi inspirera dig till att antingen komma igång med din träning, eller om du redan gör yoga regelbundet, stärka din kunskap om din kropp och dig själv. Yoga kan göra oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen.

Kristina Dürr kommer att köra två klasser i Viryayoga en med fokus på axlar och en på höfter. Yogapasset efterse lunch avslutas med en Yoga Nidra – djup avspänning som fyller på dig med lugn, kraft och harmoni.

Klass 1: Axlarna är en ganska instabil led samtidigt som vi kan känna oss stela i skulderna. I den här workshopen utforskar vi bland annat hur ökad medvetenhet och kunskap om axlarna kan förändra din yoga, förbättra din hållning och minska spänning i nacke och axlar.

Klass 2: Höfterna blir lätt stela på grund av alltför mycket sittande, men höftled och bäcken kan också vara överrörliga. I den här klassen gör vi en djupdykning i höfternas biomekanik samt olika tekniker för att balansera våra höfter. Förbered dig på en ny relation till dina höfter!

Viryayoga är säker, rolig, givande och systematisk. Det är inte bara en yogaform, utan en metod och ett sätt att arbeta med yoga på ett hållbart och hälsosamt sätt.

 

VAD ÄR VIRYAYOGA?

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna.

Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det.

 

LÄRARE UNDER WORKSHOPEN

Kristina Dürr är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier och har många års erfarenhet av att undervisa i yoga, pilates, meditation och hälsa. Genom sin personliga och långa erfarenhet av mindfulness och meditation, passion för intuitivt ledarskap och förståelse för människors längtan att finna modet att vara sig själva, ger hon utrymme för var och en att växa utan att sträva eller bli jämförd med andra.

Kristina driver Kullåkra Gård som hon vill ska vara en plats där människor kan få återknyta kontakten med sig själva och sin egen livsrytm.

 

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är vegansk eller vegetarisk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan fem år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

 

DAGENS UPPLÄGG

17 juli

  • 9.30 Samling med grön detox juice och nyttig och smarrig godsak
  • 10.00 Yogaklass med fokus på axlar
  • 12.30 Lunch och egen tid
  • 14.00 Yogaklass med fokus på höfter
  • 15.30 Yoga Nidra – djup avspänning
  • 16.30 Läcker smoothiebowl med avslutande samtal och hemfärd

   

  Mindre förändringar i programmet kan förekomma

 

KOSTNAD

Pris: 1 500 kr inklusive lunch, fika och alla aktiviteter.

Priset inkluderar:

 • 2 yogaklasser
 • Yoga nidra
 • Läcker smoothiebowl
 • Veganlunch (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Grön detox juice
 • Smarrig och nyttig vegansk godsak
 • Recept på dagens meny

 

 

BETALNING

När du bokar din plats  på workshopen betalar du kursavgiften  via bankgiro. När vi fått in din betalning, får du en bekräftelse på bokningen.

Bankgiro: 5046-4809

OBS! Glöm inte att ange ditt namn och vilken retreat du vill gå på som referens.

 

AVBOKNING

Med anledning av rådande omständigheter beträffande Covid-19 vill vi erbjuda en generös avbokningspolicy. Det betyder att du kan boka av nära inpå och få dina pengar tillbaka.

 • Du kan boka av ända fram till 7 dagar innan workshopens start och erhålla full återbetalning.
 • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan workshopens start sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom. Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan får du full återbetalning mot uppvisande av intyg från läkare.
 • Om vi på grund av nya direktiv från Folkhälsomyndigheten skulle behöva ställa in eventet återbetalas självklart hela kursavgiften.

 

BOKA DIN PLATS

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan.

Fler av våra retreats

The Still Place Within

26-28/11 2021. ”Det finns en plats i varje människa där vi kan vila hela tiden, oavsett omständigheterna. Av olika skäl har många av oss glömt den platsen.” /Björn Natthiko Lindeblad

Rest in Your Power

11-14/11 2021. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Hälsoweekend – Kom igång!

29-31/10 2021. Vill komma igång med en hälsosammare livsstil, men får inte riktigt till det? Denna helgen bjuds du på en mängd tips om mat, träning och avspänning som vi hoppas ska ge dig såväl inspiration och energi som välbehövlig återhämtning.

Self-care retreat – You are enough

14-17/10 2021. Den här helgen bjuder vi in dig med idén om att varje morgon få vakna till tanken ”Jag duger, oavsett vad som blir gjort idag och hur mycket som inte blir gjort”. 

The Art of Nourishment

29/9-3/10 2021. Balance your hormones, enhance your digestion, boost your energy and banish negative body talk. This week is about celebrating life and falling in love with food again!

Transformation – yoga, avslappning och återhämtning

16-19/9 2021. Välkommen på höstretreaten Transformation där vi, genom lugn dynamisk yoga, yin yoga, yoga nidra, restorative, Mindfulness och mental träning omvandlar stress till större livsharmoni. Med hjälp av yoga, närheten till naturen och kärleksfullt lagad mat är både återhämtning och avslappning garanterade!

Återhämtning & Inspiration

2-5/9 2021. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Hälsoweekend – Det gröna köket

26-29/8 2021. Välkommen till en introduktion till det växtbaserade köket! På schemat står matlagningsworkshops, skön yoga som passar alla, återhämtning och naturupplevelser och mys med djuren på gården för den som vill.

Homecoming Retreat

5-8/8 2021. Varmt välkommen till den första av två sensommarretreater ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg. Tillsammans utforskar vi kroppens mångsidiga rörelsepotential och hur man kan stärka kontakten till den kroppsliga upplevelsen av ”tillit” och att ”komma hem”.

Dagretreat med yoga, smoothies & more

17/7 2021. Yoga gör oss gladare, lugnare och mer harmoniska och tanken är att du ska bära med dig en känsla av tillit och glädje när du åker hem efter dagen. Den här dagen är för dig som vill fylla på med energi, kraft och inspiration.

En dag i meditationens tecken

3/7 2021. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen tillåter du dig en paus i vardagen och få möjlighet att återknyta kontakten med dig själv och det som verkligen betyder något för dig.

The Wise Heart

17-20/6 2021. Inom dig bär du en obegränsad kapacitet för kärlek, glädje, orubblig frihet och för samhörighet med livet självt. Låt ditt kloka hjärta visa dig vägen.