Back to movement – New Years danceretreat

5-8 januari 2024

”Let’s empty the cup, and start anew”

Hjärtligt välkommen till detta nyårsretreat på den vackra gården Kullåkra på Österlen. Kullåkra har en helt ljuvlig lokal där vi får dansa och det är en riktig pärla med havsutsikt och med vackra omgivningar.

På dansretreatet ger vi oss tid att blicka tillbaka och dansa med året som gått, dess olika upplevelser och lärdomar. Tid för att tacka och hedra. Tid för att släppa taget och lämna det bakom oss. Vi hämtar hem insikter, lärdomar och gåvorna- ett år rikare i livet.

Vi ger tid att landa in i nuet. Möter oss där vi är i livets ström. Vi får dansa och röra oss med det kommande år som ligger framför våra fötter. Tid att sätta dansande intentioner, tid att drömma och visionera. Tid att dansa de innersta önskningar för dig och för världen.

Har du en ny riktning på din väg?

Vilka frön vill du sätta?

Vilka drömmar vill du ge näring till?

Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier, beröring, bevittnande och stillhet. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen! Du är välkommen oavsett om du är ny till dansens värld eller om du dansat länge. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande.

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Maria Slättorp. Dansen är min stora passion och glädje och det är genom rörelsspråket jag känner hur jag tar del av en större del av mig själv genom kroppens visdom. Jag är ständigt en nyfiken, utforskande varelse som älskar att ge mig hän på dansgolvet.

Jag är utbildad Body Movement Coach och går för tillfället 5 Rhythms teachers training. Jag håller också dans i naturen, dansworkshops och dansretreats. Mer info finns på min hemsida.

 

SCHEMA

Torsdag 7/11

 • 13.00 – 13.30  Incheckning
 • 14.00 – 18.00 Dans och öppningscirkel 
 • 18:30 – 19:30 Middag 

Fredag 8/11

 • 08:00 – 09:00 Frukost 
 • 09:30 – 12:30 Dans 
 • 12:30 – 13:30 Lunch 
 • 15:00 – 18:00 Dans 
 • 18:30-19:30 Middag 
 • 20:00 Kvällsaktivitet 

Lördag 9/11

 • 08:00 – 09:00 Frukost 
 • 09:30 – 12:30 Dans 
 • 12:30 – 13:30 Lunch 
 • 15:00 – 18:00 Dans 
 • 18:30-19:30 Middag 
 • 20:00 Kvällsaktivitet 

Söndag 10/11

 • 08:00 – 09:00 Frukost 
 • 09:30 – 12:00 Dans 
 • 12:00 – 13:00 Lunch 
 • 14:00 – 15:00 Avslutningsceremoni 

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

BOENDE

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer ett enkelrum. Rummen är ljusa och rymliga. På gården finns fem toaletter och tre badrum.

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

6 000 kr för boende i dubbelrum
Enkelrum kan skapas för en extra kostnad. Lakan och handduk ingår inte. 

3 800 kr om du ordnar eget boende. 
Om du har friskvårdsbidrag går det utmärkt att använda.

 

ANMÄLAN OCH BOKNING

Du anmäler dig genom att maila: maria@bodyandsoulmovement.com och har bokat din biljett när du betalat in bokningsavgiften på 800 kr (som ingår i kursavgiften) eller hela avgiften. Hela avgiften ska vara betald senast 2 januari.

 

BETALNING

Du kan betala via bankgiro eller med swish.
Swishnummer: 123 12 963 42
Bankgiro: 5795-0610
Ange ditt namn i meddelandet vid betalning.
Det finns möjlighet att delbetala, maila isåfall om detta till: maria@bodyandsoulmovement.com

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

Kollektivtrafik:

Tåg till Simrishamn eller Kristianstad.
Buss 3 från Simrishamn i riktning mot Kristianstad. Närmsta hållplats: Mellby Skola.
Om du åker från Kristinanstad eller Brösarp är det buss 3 mot Simrishamn. Närmsta hållplats: Mellby Skola.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

Fler av våra retreats

Rest in your power

7-10/11 2024. Den här helgen finns inga måsten, bara en inbjudan att låta avspänning och återhämtning väcka din tillit till kroppens förmåga att läka genom sin egen kraft.

Julias green kitchen

Julia’s Green Kitchen

4-6/10 2024. Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade retreat! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Återhämtning & Inspiration

19-22/9 2024. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Modern mystik

Modern Mystik

28/8 – 1/9 2024. Är du nyfiken på shamanernas visdom och medicinhjulet?
Längtar du efter att införa magi i ditt liv, växa som människa, känna mer samhörighet med cyklerna i naturen?
Då är denna retreaten för dig.

The Threshold

15-18/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

The Threshold

8-11/8 2024. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

28/7-2023. Inspirationsdag.
Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Wheels of light – chakrabalans

27/7 2024. Inspirationsdag.
Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

womans temple

Womens Temple

26/7 2024. Inspirationsdag.
Women’s Temple är ett space där vi samlas för att spegla, ära och stärka varandra som kvinnor, och utforska vårt andliga uppvaknande med kroppen som främsta redskap.

Yoga, Livskraft, & Drömmar

30/5-2/6 2024. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Wise woman

Wise Woman

16-19/5 2024.
Vill du berika ditt liv och leva med större närvaro, ett öppet hjärta, integritet, mod och visshet?

Wheels of light – chakrabalans

12-14/4 2024. Lär dig att balansera ditt chakrasystem, med avsikt att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Ett balanserat nerv & chakrasystem kan hjälpa oss känna mer tillit och trygghet oavsett yttre omständigheter.

Julia’s Green Kitchen

16/3 2024. Inspirationsdag.
Äntligen kan vi erbjuda denna efterlängtade inspirationsdag! Låt dig inspireras av vår matkreatör Julia och lär dig laga supersmarrig och god veganmat!

Rest & Restore mars 2024

Rest & Restore

8-10/3 2024. Tillåt dig att sakta ner tempot och låt ditt nervsystem få vila, känna trygghet och lugn. Den här helgen finns inga måsten, bara avspänning och återhämtning.

Yoga therapy in action

2-4/2 2024. Terapeutisk yoga hjälper till att nyfiket undersöka hur vi bäst kan hjälpa vår kropp och förstå vad vi behöver för att finna en hälsosam balans där kropp, sinne och själ strålar av livsenergi. 

A New Beginning

12-14/1 2024. Vi tar och skapar något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång, intentioner och vinterns stillhet guida oss till en ny början.

Back to movement – New Years danceretreat

5-8/01 2024. Dessa fyra dagar kommer vi att dedikera till dans och rörelse, sharing, ceremonier och stillhet. Mina dansrum genomsyras av tillit till dansens och rörelsens visdom, kraft och helande. Hjärtligt välkommen till dansgemenskapen!

Rest in Your Power

16-19/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Kraften, skönheten, och skörheten inom oss

27-29/10 2023. Välkommen till en helg med dans, rörelse och samtal. I en lugn, trygg och tillåtande miljö utforskar vi vårt inre. Ledord för den här helgen är kontakt och närvaro i relation och samklang till oss själva, varandra och vår omgivning.

The Magnificent Menopause

12-15/10 2023. Tänk dig att du känner dig stark i både din feminina och maskulina energi, du tar hand om din hälsa och prioriterar dig själv först. Lär dig vad du behöver äta mer av, mindre av, hur du bäst tränar din kropps muskler, leder, ligament och bindväv och hur meditation blir en självklar daglig ritual.