Återhämtning & Inspiration

13-16 oktober 2022.

En kvalitétshelg med innehåll av återhämtning, lättare yoga, meditation, vandring, utflykter och reflektion. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och – med dig själv i fokus och där du själv vill, även i samtal med andra.

Tanken är att vi tar tillvara ljuset och lugnet från sommaren och sensommaren, befäster vad vi vill ta med oss in i hösten och vintern utifrån vår hållbarhet, passion och glädje.

Vi blandar med nyfikenhet rörelse, stillhet, kost och övningar för egen personlig utveckling i en fantastisk miljö. Maten som serveras är vacker, ekologisk och vegetarisk, baserad på lokala råvaror. Här finns lugnet, friden och möjlighet att höra sina egna andetag, med Österlens vidder, havet och fridfulla djur som betar alldeles utanför knuten. Kropp, sinne och själ – allt hänger ihop i en samverkan. 

Att skapa din dag genom ett filter av lust och nyfikenhet – vad skulle det innebära för dig?

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Jag som håller denna retreat heter Ulrica Kollberg och brinner för möjligheterna och effekterna av ett mer medvetet holistiskt självledarskap. Hur vi kan göra det möjligt att leda oss själva och andra för en ökad hållbarhet, energi, lust och glädje. Har själv gjort en personlig resa från karriär och ledare i näringslivet till att idag uteslutande arbeta med det medvetna självledarskapet genom retreats, föreläsningar, kurser, workshops och coaching. Varje individ har själv sitt unika facit på hur det ser ut. Det vi startar utifrån är ett nyfiket utforskande från den plats där du befinner dig just nu. Att skapa din dag genom ett filter av lust och nyfikenhet – vad skulle det innebära för dig?

Det jag har är en skål med olika verktyg och erfarenheter som jag gärna vill dela med mig av. 

Jag är Professionell ICF Coach på Master nivå, NLP Coach, KBT, Förändringsledare, Mindfulnessinstruktör och Yogalärare RYT300 (Hatha, Yin, Nidra).

 

Mina kontaktuppgifter:

Mail: ulrica@ulricakollberg.se

Mobil: 0708-971876

 

SCHEMA

Torsdag 13/10

 • Incheckning från kl 15:00
 • 16:00 Välkommen & fika
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 18:00 Yoga
 • 20:00 Middag

Fredag 14/10

 • 07.00 Te/kaffe, frukt
 • 08:00 Morgonyoga, Meditation & Reflektion
 • 10:00 Frukost
 • 11:00 Utflykt/Vandring/Egentid
 • 14:00 Lunch på Kullåkra eller så tar vi med
 • 16:00 Yoga
 • 18:30 Middag
 • 20:30 Kvällsmeditation/Yoga Nidra/Reflektion

Lördag 15/10

 • 07.00 Te/kaffe, frukt
 • 08:00 Morgonyoga, Meditation & Reflektion
 • 10:00 Frukost
 • 11:00 Utflykt/Vandring/Egentid
 • 14:00 Lunch på Kullåkra eller så tar vi med
 • 16:00 Yoga
 • 18:30 Middag
 • 20:30 Kvällsmeditation/YogaNidra/Reflektion

Söndag 16/10

 • 07.00 Te/kaffe, frukt
 • 08:00 Morgonyoga, Meditation & Reflektion
 • 10:00 Frukost
 • 11:00 Utflykt/Vandring/Egentid
 • 14:00 Lunch
 • Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga – inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande.

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sex år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegetarisk mat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum i det mysiga gästhuset på gården. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans.

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

7 800kr inkluderar boende i dubbelrum, vegetarisk hälsosam kost (helpension) och samtliga aktiviteter.

6 600kr för den som ordnar eget boende.

 

BETALNING

Vid anmälan betalas en anmälningsavgift på 1500kr för att säkra din plats. 40 dagar innan retreatstart betalas resterande. Inbetalningar görs till bankgiro 5137-6580.

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på ulrica@ulricakollberg.se 

 

AVBOKNING

Vid avbokning senare än 60 dagar före retreatstart återbetalas inte anmälningsavgiften.

Vid avbokning senare än 30 dagar före retreatstart återbetalas 50% av bokningens värde.

Vid avbokning senare än 14 dagar före retreatstart debiteras 100% av bokningens värde.

Bokad plats kan överlåtas till annan eller fråga gärna avseende om det finns väntelista.

 

FÖRSÄKRING

Som deltagare är du själv ansvarig för att du är rätt försäkrad.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på ulrica@ulricakollberg.se 

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

10-13/11 2022. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Återhämtning & Inspiration

13-16/10 2022. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och i en härlig miljö.

Wise Woman

15-18/9 2022. Vi närmar oss de sista skälvande ögonblicken av sommaren, nätterna är nästan lika långa som dagarna, och vi kan förnimma en förändring i luften.

Det veganska köket – matlagning & yoga

1-4/9 2022. Välkommen till en inspirationshelg med matlagning och skön, flödande yoga. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.

Retreat till Flödet

11-14/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

4-7/8 2022. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Yoga, dance & breathwork

29/7-2022. Idag finns inga måsten, bara en inbjudan att att få ta emot, sjunka in i kroppen och alla dess sinnen.  Vi flätar samman rörelsens och stillhetens visdom genom att flöda mellan yoga, frigörande dans och breathwork för att väcka tilliten till kroppens förmåga och inneboende visdom.

Connect with your inner Goddess

10/7 2022. Genom stilla meditation och reflektion bjuds du in att sätta din intention och sedan med dina händer skapa din egen gudinnefigur i lera. På programmet står också den uråldriga kakaoceremonin och frigörande dans.

Midsommar retreat med blomstermagi och kvinnokraft

16-19/6 2022. Vi ses när Österlen är som vackrast, när fåglarna sjunger och när blommorna doftar som starkast. I den undersköna naturen öppnar vi våra hjärtan för livets magi. Vi flödar i feminin yoga, finner stillhet i naturen, badar i havet, mediterar i soluppgången och sjunger mantran vid lägerelden.

Sacred Circles

10-12/6 2022. An Earth based retreat for mind, body and spirit. Healing the land, healing the people.

Wise Woman

26-29/5 2022. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Grundning, Styrka och Sinnesro

5-8/5 2022. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss” (Sofia Sivertsdotter).

Det gröna köket – yoga, vandring, surdeg & matlagning

31/3-3/4 2022. Välkommen på en inspirationshelg till det gröna köket! 

På schemat står matlagningsworkshops och flödande yoga som passar de allra flesta, stjärnskådning och utomhusmeditation. Stenshuvud Nationalpark ligger runt hörnet och bjuder på vandringsstigar genom fantastisk natur och gyllne stränder.