Återhämtning & Inspiration

7-10/9 2023.

En kvalitétshelg med innehåll av återhämtning, lättare yoga, meditation, vandring, utflykter och reflektion. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Denna långhelg ger dig möjlighet till både och – med dig själv i fokus och där du själv vill, även i samtal med andra.

Tanken är att vi tar tillvara ljuset och lugnet från sommaren och sensommaren, befäster vad vi vill ta med oss in i hösten och vintern utifrån vår hållbarhet, passion och glädje.

Vi blandar med nyfikenhet rörelse, stillhet, kost och övningar för egen personlig utveckling i en fantastisk miljö. Maten som serveras är vacker, ekologisk och vegetarisk, baserad på lokala råvaror. Här finns lugnet, friden och möjlighet att höra sina egna andetag, med Österlens vidder, havet och fridfulla djur som betar alldeles utanför knuten. Kropp, sinne och själ – allt hänger ihop i en samverkan. 

Att skapa din dag genom ett filter av lust och nyfikenhet – vad skulle det innebära för dig?

 

LÄRARE UNDER RETREATEN

Jag som håller denna retreat heter Ulrica Kollberg och brinner för möjligheterna och effekterna av ett mer medvetet holistiskt självledarskap. Hur vi kan göra det möjligt att leda oss själva och andra för en ökad hållbarhet, energi, lust och glädje. Har själv gjort en personlig resa från karriär och ledare i näringslivet till att idag uteslutande arbeta med det medvetna självledarskapet genom retreats, föreläsningar, kurser, workshops och coaching. Varje individ har själv sitt unika facit på hur det ser ut. Det vi startar utifrån är ett nyfiket utforskande från den plats där du befinner dig just nu. Att skapa din dag genom ett filter av lust och nyfikenhet – vad skulle det innebära för dig?

Det jag har är en skål med olika verktyg och erfarenheter som jag gärna vill dela med mig av. 

Jag är Professionell ICF Coach på Master nivå, NLP Coach, KBT, Förändringsledare, Mindfulnessinstruktör och Yogalärare RYT300 (Hatha, Yin, Nidra).

 

Mina kontaktuppgifter:

Mail: ulrica@ulricakollberg.se

Mobil: 0708-971876

 

SCHEMA

Torsdag 7/9

 • Incheckning från kl 15:00
 • 16:00 Välkommen & fika
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 18:00 Yoga
 • 20:00 Middag

Fredag 8/9

 • 07.00 Te/kaffe, frukt
 • 08:00 Morgonyoga, Meditation & Reflektion
 • 10:00 Frukost
 • 11:00 Utflykt/Vandring/Egentid
 • 14:00 Lunch på Kullåkra eller så tar vi med
 • 16:00 Yoga
 • 18:30 Middag
 • 20:30 Kvällsmeditation/Yoga Nidra/Reflektion

Lördag 9/9

 • 07.00 Te/kaffe, frukt
 • 08:00 Morgonyoga, Meditation & Reflektion
 • 10:00 Frukost
 • 11:00 Utflykt/Vandring/Egentid
 • 14:00 Lunch på Kullåkra eller så tar vi med
 • 16:00 Yoga
 • 18:30 Middag
 • 20:30 Kvällsmeditation/YogaNidra/Reflektion

Söndag 10/9

 • 07.00 Te/kaffe, frukt
 • 08:00 Morgonyoga, Meditation & Reflektion
 • 10:00 Frukost
 • 11:00 Utflykt/Vandring/Egentid
 • 14:00 Lunch
 • Hemfärd

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

 

MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen!

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Under våra retreater berättar hon gärna hur hon tänkt när hon planerat maten och tipsar hur du som deltagare själv kan laga god vegomat hemma. Hon hoppas kunna inspirera Kullåkras deltagare att bli en riktigt god vän med det gröna köket och hur maten vi äter kan vara vår medicin och hjälpa oss att må bra.

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer två enkelrum. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. På gården finns fem toaletter och tre badrum

Antal platser: 10

 

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är den perfekta platsen att delta i en retreat.

Vi vet att många människor är trötta på ytlighet och vill leva med ett större mått av innerlighet i sitt liv. Vi är flera som delar en längtan om att kliva ur vardagens surr och hitta tillbaka till vår egen takt.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Du kan helt och fullt ägna dig åt din retreatupplevelse hos oss.

 

KOSTNAD

7 800kr inkluderar boende i dubbelrum, vegetarisk hälsosam kost (helpension) och samtliga aktiviteter.

6 600kr för den som ordnar eget boende.

 

BETALNING

Vid anmälan betalas en anmälningsavgift på 1500kr för att säkra din plats. 40 dagar innan retreatstart betalas resterande. Inbetalningar görs till bankgiro 5137-6580.

 

BOKNING

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på ulrica@ulricakollberg.se 

 

AVBOKNING

Vid avbokning senare än 60 dagar före retreatstart återbetalas inte anmälningsavgiften.

Vid avbokning senare än 30 dagar före retreatstart återbetalas 50% av bokningens värde.

Vid avbokning senare än 14 dagar före retreatstart debiteras 100% av bokningens värde.

Bokad plats kan överlåtas till annan eller fråga gärna avseende om det finns väntelista.

 

FÖRSÄKRING

Som deltagare är du själv ansvarig för att du är rätt försäkrad.

 

HITTA HIT

Du hittar oss på Svinaberga bara ett par kilometer från Kivik där utsikten är som vackrast!

Tryck på denna länk för att komma till gården på Google Maps, eller sök “Kullåkra Gård – Yoga, Pilates & Retreat på Österlen” på Google.

 

ÖVRIGT

Tänk på att Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.

Om du har frågor eller funderingar är det bara att mejla oss på info@kullakragard.se 

 

BOKA DIN PLATS

Du bokar denna retreat genom att kontakta kursledaren direkt på ulrica@ulricakollberg.se 

 

Fler av våra retreats

Rest in Your Power

9-12/11 2023. Att vila i din egen kraft gör underverk med dig! Låt oss guida dig genom yogans mjukaste, och kanske kraftfullaste former – yin & restorative, mediyoga, yoga nidra och meditation. Lager för lager släpper du taget om det som inte längre ger ditt liv näring på djupet.

Yoga & skriva från själen

21-24/9 2023. Att skriva från själen är faktiskt inte svårt. Allt du behöver är lite guidning och en inledande fråga som  kan öppna dörren till den tidlösa och själsliga aspekten av dig.

Återhämtning & Inspiration

7-10/9 2023. En kvalitétshelg med återhämtning, yoga, vandring, meditation och reflektion på fantastiska Österlen. Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, få ny energi och inspiration.

Retreat till Flödet

10-13/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

Retreat till Flödet

3-6/8 2023. Varmt välkommen med på denna sensommar retreat ledd av fysioterapeuten och viryayogaläraren Robin Tåg.

En dag i stillhetens tecken – tema selfcompassion

29/7-2023. Tänk om stillheten du längtar efter redan finns inom dig? Den här dagen ägnas åt meditation och återhämtning. Att pausa vardagslivet och stanna upp ett ögonblick ger oss perspektiv på tillvaron.

Stå i din kraft. Midsommarretreat.

14-18/6 2023. Denna midsommarretreat är för dig som vill äga din kraft och fylla på din kapacitet till tillit, trygghet och öppna dig för din feminina  urkraft. Det är dags nu. Du är den du väntat på.

Inspirationsdag – kreativitet

3/6 2023. Den här dagen kommer du att varsamt guidas genom en både kreativ och meditativ resa.
Genom en inledande stilla meditation bjuds du att glänta på dörren till din själ och sedan skapa i lera och måla din egen  mandalasten. 

Wise Woman

18-21/5 2023. Klok kvinnokraft innebär att leva med ett öppet hjärta, en väl utvecklad empati, förmåga att följa sin intuition och med integritet förstå och utnyttja sin egen fulla potential och styrka.

Insikt, drömmar och frihet

4-7/5 2023. ”Att starta om är att välja det som är sant, äkta och viktigt. Det är att tacka för det liv vi får till låns och att sätta fart mot lågan som brinner allra starkast för oss.” (Sofia Sivertsdotter).